22. 4. 2012

V Zlatorogu visoka zmaga Celjanov proti Nemcem v polfinalu pokala pokalnih zmagovalcev

Igralci Celja Pivovarne Laško so z visoko zmago končali prvo polfinalno tekmo evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. V domači dvorani Zlatorog so Celjani premagali nemški klub Gummersbach s sedmimi zadetki razlike - 34:27 (21:13).

Celje Pivovarna Laško - Gummersbach 34:27 (21:13)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 1300, sodnika: Hansen in Pettersen (oba Norveška).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić (19 obramb), Skok, Potočnik, Mlakar 3, Marguč 6, Žuran 5, Razgor 2, Toskić 4, Poklar 2, Poteko, Metličić 5, Zelenović, Žabič, Mačkovšek, Žvižej 7 (2).

Gummersbach: Somić (2 obrambi), Rezar (6 obramb), Schindler, Anić 2, Krause, Putics 1, Wiencek 3, Lützelberger 2, Eisenkrätzer, Mahe 5 (1), Pfahl 4, Gaubatz, Šprem 1, Zrnić 9 (3).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Gummersbach 6 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18 minut, Gummersbach 8 minut.

Rdeči karton: Poteko (Celje Pivovarna Laško, 56. minuta).

Celjska ekipa je odlično opravila prvi del naloge, po prepričljivem zmagoslavju nad nemško zasedbo iz Gummersbacha pa je na lepi poti, da se uvrsti v veliki finale pokala pokalnih zmagovalcev. Na povratno tekmo v Nemčijo, ki bo v soboto, 28. aprila 2012, potujejo pivovarji kar s sedmimi zadetki prednosti.

Igralci iz mesta ob Savinji so po osvojitvi domače pokalne lovorike v Podčetrtku padli v krizo. Ogrozili so drugo mesto v državnem prvenstvu, ki jim v prihodnji sezoni prinaša nastop v elitni ligi prvakov, po dveh zaporednih porazih v državnem prvenstvu s koprskim Cimosom in velenjskim Gorenjem pa 1300 gledalcev v Zlatorogu zagotovo ni pričakovalo, da bodo njihovi ljubljenci prikazali tako dobro predstavo proti Nemcem.

To še posebej velja za prvi polčas, ki so ga izbranci srbskega strokovnjaka na celjski klopi Vladana Matića odigrali naravnost perfektno. Tekmo so odprli s 3:0, po sedmih minutah, ko je prednost narasla na štiri gole (6:2), pa je nemška klop zahtevala minuto odmora. A ta ni zaustavila njihovega naleta, z zagrizeno igro v obrambi (v prvih tridesetih minutah so morali kar sedemkrat na dvominutno kazen) so povsem onesposobili mednarodno pisano zasedbo iz Nemčije, ki je v 12. minuti sicer znižala na gol zaostanka (7:6), v nadaljevanju pa doživela pravi polom.

Domači rokometaši so so se dobesedno poigravali s tekmeci iz Gummersbacha in si v nadaljevanju z izjemno predstavo v 20. minuti najprej priigrali šest zadetkov prednosti (14:8), le štiri minute kasneje pa že devet (18:9)). Najvišjo prednost na tekmi so dosegli v 35. minuti, ko se je na semaforju zasvetilo neverjetnih 25:14.

A nato so se v celjske vrste prikradle črne minute, številne tehnične napake pa je Gummersbach kaznoval in se v 45. minuti približal na vsega pet golov zaostanka (27:22). Še večjo zadrego svojih varovancev je zaustavil trener Matić z minuto odmora, po njej pa je celjska igra znova dobila lepšo podobo. Dve minuti kasneje so gostom znova ušli na plus sedem (30:23), v končnici tekme pa uspešno odbili jalove poskuse Gummersbacha po znižanju visokega zaostanka.

V prelomnih trenutkih tekme je zablestel Dejan Perić: legendarni vratar je ustavil kar 19 tekmečevih strelov. Najbolj učinkovita igralca pri gostiteljih sta bila Luka Žvižej (7 zadetkov) in Gašper Marguč (6), pri poražencih pa se je Vedran Zrnić devetkrat vpisal med strelce.

Na drugi polfinalni tekmi evropskega pokala pokalnih zmagovalcev je nemški Flensburg doma premagal španski Aragon z 39:30 (19:13).