5. 7. 2012

Kadetska reprezentanca Slovenije na drugi pripravljalni tekmi za EP boljša od Avstrijcev

Po neodločenem izidu na prvi tekmi s severnimi sosedi (24:24) so slovenski kadeti  (U-18) na drugi pripravljalni tekmi za nastop na EP ugnali Avstrijce. Slovenija je v gosteh slavila z 32:28 (16:15).



Selektor Janez Klemenčič je bil tokrat bolj zadovoljen s predstavo svojih varovancev, čeprav je izpostavil, da bo potrebno v igri še marsikaj popraviti. Slovenija je igrala v postavi: Blaževič, Blagotinšek 8, Ban 3, Fižuleto 3, Jurečič 3, Lapajne 3, Janc 3, Ovniček 1, Okleščen, Gjerek, Levc 3, Marušič 3, Kastelic, Meža 1, Suholežnik.



"Tokrat je večji del ekipe igral bolj sproščeno kot na prvi tekmi. Posledično smo bili tudi bolj učinkoviti v fazi napada. Obenem pa so si posamezniki dovolili nekaj neodgovornih potez, s čimer seveda nisem zadovoljen. V fazi branjenja je bila komunikacija med igralci slaba. Velike preglavice nam je ponovno povzročal krožni napadalec. Na tekmah, ki sledijo do odhoda na prvenstvo, bomo morali še marsikaj popraviti," je drugo tekmo ocenil selektor Janez Klemenčič.



Kadete ta konec tedna, od petka do nedelje, čaka še nastop na turnirju v Bihaću (Bosna in Hercegovina). V petek ob 20.30 se bodo pomerili s Hrvaško, v soboto, 7. julija, bodo ob 21. uri igrali s Katarjem, v nedeljo, 8. julija, pa jih ob 10. uri dopoldne čaka še tekma z Bosno in Hercegovino.



Po turnirju v Bihaću se bodo kadeti ponovno zbrali 10. julija v Velenju, dan kasneje pa se bodo odpravili na EP, ki bo od 12. do 22. julija v Bregenzu. Kadeti bodo v Avstriji igrali v skupini D skupaj z Dansko, Srbijo in Finsko.