5. 7. 2012

Jutri žreb skupin lige prvakov in prvakinj, Krim Mercator in Gorenje v drugem bobnu

V petek, 6. julija, bo v Herzgenaurachu v Nemčiji,na sedežu Adidasa, enega najbolj pomembnih pokroviteljev evropske rokometne zveze (EHF) žreb glavnega dela lige prvakov in prvakinj. Žreb se bo začel ob 11. uri dopoldne, najprej pa bodo žrebali skupine lige prvakinj. Žreb si lahko v neposrednem prenosu ogledate na spletnem naslovu www.ehftv.com.


Slovenija bo v ligi prvakinj že po tradiciji imela Krim Mercator, ki je tokrat uvrščen v drugi boben  nosilcev, skupaj z nemškim Thüringerjem, za katerega bo v prihodnji sezoni igrala tudi slovenska reprezentantka Ana Gros, danskim Randersom in ruskim Dinamom iz Volgograda. Sistem tekmovanja v ligi prvakinj ostaja nespremenjen, kar pomeni, da se bo prvi del lige prvakinj igral v štirih skupinah, s štirimi udeleženci, v drugi del tekmovanja pa bosta iz vsake skupine napredovali po dve najboljši.


V ligi prvakov bo Slovenija spet imela dva predstavnika, ki se v skupinskem delu ne moreta srečati.  Sistem tekmovanja ostaja nespremenjen, kar pomeni, da bo 24 udeležencev razdeljenih v štiri skupine, v osmino finala pa bodo iz vsake skupine napredovali štirje najboljši. Aktualni slovenski prvak Gorenje je pred žrebom uvrščen v drugi boben,  podprvak Celje Pivovarna Laško pa je v petem bobnu.

 

Nosilci lige prvakinj

Boben 1:  Györi (Mad), Budućnost (ČG), Larvik (Nor),  Oltchim Valcea (Rom)

Boben 2: Randers (Dan), Thüringer (Nem), Dinamo Volgograd (Rus), KRIM MERCATOR (SLO)

Boben 3: Hypo (Avt), Podravka (Hrv), Sävehof (Šve), zmagovalec turnirja povabljencev

Boben 4: zmagovalec 1. kvalifikacijske turnirja, zmagovalec 2. kvalifikacijskega turnirja, zmagovalec 3. kvalifikacijskega turnirja, zmagovalec 4. kvalifikacijskega turnirja

 

Nosilci lige prvakov

Boben 1: AG Kobenhavn (Dan), FC Barcelona Intersport (Špa), Montpellier (Fra), THW Kiel (Nem)

Boben 2: Croatia Osiguranje Zagreb (Hrv), Veszprem KC (Mad), Čehovski medvedi (Rus),  GORENJE VELENJE (SLO)

Boben 3: Atletico Madrid (Špa), Flensburg-Handewitt (Nem), Vive Targi Kielce (Pol), Kadetten Schaffhausen (Švi)

Boben 4: Reale Ademar Leon (Špa), Chambery Savoie Handball (Fra), Füchse Berlin (Nem), IK Sävehof (Šve)

Boben 5: Pick Szeged (Mad), St. Peterburg HC (Rus),  CELJE PIVOVARNA LAŠKO (SLO), zmagovalec 1. kvalifikacijskega turnirja