10. 7. 2012

Drugi del evropskega prvenstva so slovenski mladinci začeli s porazom proti Švedom

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je drugi del evropskega prvenstva v Turčiji začela s tesnim porazom. Slovenski mladinci so proti reprezentanci Nemčije v dramatični končnici izgubili z 19:21 (9:12). V sredo, 11. julija, ob 18. uri se bo Slovenija pomerila s Švico.

 

 

Slovenija - Švedska 19:21 (9:12)

 

Ankara - Športna dvorana Ankara Arena, gledalcev: 600, sodnika: Erdogan in Ozdeniz (oba Turčija).

 

Slovenija: Žitnik, Zaponšek (16 obramb), Bradeško, Cehte, Fidel, Gorela, Gorenjak, Hrastnik 3, Kodrin 1, Mačkovšek 6 (1), Nosan, Potočnik, Sendelbah 1, Šoštarič 2 (2), Špende 4, Žabič 2; trener: Slavko Ivezič.

 

Švedska: Johannesson (11 obramb), Nordlander 1 (1), Andersson , Johansson 5, Leijonberg 2, Wanne 2, Gottfridsson 3, Freiman, Blickhammar, Pettersson 1, Stenmalm 1, Lagergren 1, Ostlund 1, Pujol 4 (1), Lindskog, Karlsson; trener: Klingvall Tjorbjorn.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Švedska 1 (1).

 

Izključitve: Slovenija 8 minut, Švedska 8 minut.

 

 

 

Slovenski mladinci so na uvodni tekmi drugega dela evropskega prvenstva v Turčiji ostali praznih rok. Ekipa selektorja Slavka Iveziča je izgubila proti Švedski z 19:21 (9:12), na drugi tekmi v tej skupini pa je Nemčija po preobratu v drugem polčasu premagala Švico s 30:25 (13:15).

 

 

Na začetku zadnje minute tekme med Slovenijo in Švedsko so naši mladinci pri izidu 20:19 za nasprotnike ubranili švedski napad, a so še pred izvajanjem napravili nespameten prekršek za izključitev in šli po izenačenje z igralcem  manj. Žal so v napadu izgubili žogo in Švedi, ki so doslej vse tekme  dobili z visoko razliko, so nekaj sekund pred koncem prišli do zaslužene zmage.

 

 

Slovenska reprezentanca je edina, ki je proti trenutno najboljši skandinavski ekipi prejela manj kot 30 zadetkov. To priča o dobri obrambi in slabi realizaciji. Tokrat so v napadu zatajili predvsem nosilci igre. Na začetku drugega polčasa so Švedi povedli celo s petimi zadetki razlike.

 

 

Na tekmi, kjer je padlo tako majhno število zadetkov, je možno takšno razliko uloviti le z maksimalno zbranostjo, kar pa našim ob 12 izgubljenih žogah ni uspelo. Vse odbite ali ubranjene žoge so šle v roke Švedom, z več pozornosti pa bi lahko vsaj del teh odbitih žog dobili naši igralci.

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Igra ni bila takšna, kot smo jo načrtovali v pripravah in na treningih. Začeli smo neodločno v obrambi in slabo odprli tekmo, prav tako tudi zaključek prvega polčasa. Prevečkrat smo bili prehitri v zaključkih napadov ter na trenutke tudi neodgovorni. Švedi teh slabosti niso pokazali in so nas s taktično in tehnično odgovorno igro zasluženo premagali. Žal mi je, da so fantje premalo verjeli, da jih lahko ulovimo. To se je zgodilo, a zaradi neodgovorne poteze smo izgubili možnost za točko. Svojo priložnost bomo iskali na zadnjem srečanju z Švicarji, ki pa so vse prej kot pa lahek nasprotnik."

 

 

Poraz proti Švedski ima seveda drugačno težo kot tisti z Srbijo. Ali bo slovenska vrsta igrala za kolajne ali za 5. mesto, bo jasno po tekmi s Švico, ki bo v sredo, 11. julija, ob 18. uri po slovenskem času. Odprte so vse opcije.

 

 

Po tekmah prvega kroga drugega dela je vrstni red v skupini M2 naslednji: 1. Švedska 4 točke, 2. Slovenija 2, 3. Nemčija 2, 4. Švica 0. Prav lahko se zgodi, da bo o uvrstitvi določal krog treh in razlika v zadetkih.

 

 

 

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINCE - TURČIJA 2012Slovenski mladinci na zadnji tekmi v skupini D izgubili s Srbijo in ostali brez CehtetaZnanih najboljših osem reprezentanc na EP v TurčijiMoška mladinska reprezentanca Slovenije na EP v Turčiji v drugem krogu premagala še NemčijoSlovenski mladinci so nastop na EP v Turčiji začeli z visoko zmago proti FrancozomSelektor Slavko Ivezič: Osnovni cilj je uvrstitev med osem najboljših reprezentanc v EvropiPredstavljamo vam igralce in člane vodstva moške mladinske reprezentance na EP v TurčijiSlovenski mladinci izgubili tudi drugo pripravljalno tekmo s Hrvaško pred EP v TurčijiPoraz slovenskih mladincev na prvi tekmi s Hrvati, jutri z istim tekmecem še v Krškem