7. 9. 2012

Koprčani na kvalifikacijskem turnirju povabljencev v Franciji v boj za ligo prvakov

Rokometaši Cimosa bodo konec tedna nastopili na kvalifikacijskem turnirju povabljencev ("wild card") v Franciji za uvrstitev v evropsko ligo prvakov. V polfinalu se bodo v soboto, 8. septembra, ob 19. uri pomerili z domačim klubom Saint Raphael, drugi polfinalni par pa je Hamburg - Wisla Plock.

 

 

V prejšnji sezoni si Koprčani navduševali s predstavami in dosežki v ligi prvakov (uvrstili so se v četrtfinale, kjer so izgubili proti španskemu klubu Atletico Madrid), v letošnji sezoni pa si želijo ponovnega nastopa med elito na stari celini. Ker sta si neposredno vozovnico za najelitnejše evropsko klubsko tekmovanje skozi slovensko ligo zagotovila Gorenje in Celje Pivovarna Laško, je Cimos dobil priložnost skozi kvalifikacijski turnir povabljencev, ki ga bo gostil francoski Saint Raphael.

 

 

"Želimo si vnovičnega nastopa v ligi prvakov, čeprav si ga nismo priigrali na igrišču. Po bankrotu in odpovedi Koebenhavna se nam je ponudila odlična priložnost, da nastopimo v dodatnih kvalifikacijah. V tem trenutku še nismo na vrhu naše uigranosti, precej pa sta k temu pripomogli poškodbi in odsotnosti Milorada Krivokapića in Nikole Manojlovića. Krivokapić je šele pred nekaj dnevi začel trenirati pod polno obremenitvijo, Manojlović pa je po rehabilitaciji odšel v katar na neuradno klubsko svetovno prvenstvo," je pojasnil Cimosov trener Fredi Radojkovič.

 

 

V polfinalu se bo Cimos pomeril z organizatorjem turnirja Saint Raphaelom, ki je v prejšnji sezoni osvojil tretje mesto v močni francoski ligi. "Gre za vrhunsko ekipo, o katere ambicioznosti in visokih ciljih govori tudi podatek, da je prevzela gostiteljstvo kvalifikacijskega turnirja. Kljub temu bomo naredili vse, kar je v naši moči, da jo premagamo, čeprav se zavedamo, da nas čaka težka naloga. Skozi posnetke smo analizirali igro Saint Raphaela, ki je tipičen predstavnik francoskega rokometa: igra obrambo 5-1, ima zelo hiter prenos žoge in hitro izvajanje sredine igrišča...," pravi trener Radojkovič.

 

 

Koprski strateg se zaveda, da morebitna neuvrstitev njegove ekipe v evropsko ligo prvakov ne bi bila neuspeh. "Nikakor to ne bi bila tragedija, kajti še vedno nam ostaja igranje v novoustanovljeni evropski ligi oziroma pokalu EHF. V Franciji je naš cilj, da dosežemo vsaj eno zmago, ki bi nam zagotovila, da bi v novem tekmovanju preskočili en krog in bi se lahko do druge polovice novembra osredotočili le na igranje v slovenski ligi," je pred začetkom turnirja na Azurni obali ocenil Radojkovič.

Polfinalnega nasprotnika je slikovito ocenil koprski vratar Gorazd Škof. "O Francozih vem toliko, da bi rada njihova zunanja linija igrala z dvema žogama. Vsi imajo zelo "vročo roko" in streljajo proti golu, če jim daš že minimalno prostora. V obrambi igrajo trdo in agresivno, nato pa hitro prenašajo žogo v napad," je dejal Gorazd Škof, ki upa tudi na veliko vlogo svojih mladih soigralcev: "Če bodo uspešno nadoemstili nosilce igre za deset, petnajst minut in dosegli kakšnih sedem, osem zadetkov, potem bomo blizu uspeha proti domači ekipi."

 

 

Tudi odlični krilni igralec Matjaž Brumen je prepričan, da se lahko Cimos iz Francije vrne z uspešno opravljeno nalogo: "Mi še nismo popolnoma pripravljeni, toda kljub temu mislim, da nam lahko uspe. Imamo dovolj kakovostnih igralcev, da se lahko uspešno zoperstavimo Francozom in jih tudi premagamo. Morebitni finale kvalifikacijskega turnirja bi bil za nas velika nagrada in odigrali bi ga lahko povsem sproščeno. Vsekakor pa menim, da bo tudi letošnja evropska sezona precej dolga."

 

 

Če bodo Koprčani zmagali na kvalifikacijskem turnirju povabljencev v Franciji in se uvrstili v evropsko ligo prvakov, bodo v njej igrali v skupini A. V njej so že Montpellier (Francija), Čehovski medvedi (Rusija), Flensburg (Nemčija) in Ademar Leon (Španija), ob Cimosu pa bi bil šesti udeleženec te skupine zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Beogradu, ki bo prav tako konec tedna in na katerem bodo igrali Partizan (Srbija), Porto (Portugalska), Sloga (Bosna in Hercegovina) in Lovćen (Črna gora).

 

 

 

SPORED KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA POVABLJENCEV V FRANCIJI:

 

 

 

Sobota, 8. september:

 

 

POLFINALE:

 

 

ob 16.30: Hamburg - Wisla Plock

 

 

ob 19.00: Saint Raphael - Cimos Koper

 

 

 

Nedelja, 9. september:

 

 

ZA TRETJE MESTO:

 

 

ob 16.00: poraženec polfinala 1 - poraženec polfinala 2

 

 

ZA PRVO MESTO:

 

 

ob 19.00: zmagovalec polfinala 1 - zmagovalec polfinala 2