13. 9. 2012

Reprezentanca dečkov do 17 let bo nastopila na olimpijskem festivalu evropske mladine

V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in kot posledica petega mesta kadetske reprezentance na letošnjem evropskem prvenstvu v Avstriji, bo slovenska reprezentanca dečkov do 17 let prihodnje leto nastopila na olimpijskem festivalu evropske mladine.

 

 

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) bo prihodnje leto na Nizozemskem, slovenski rokomet pa se je na to tekmovanje kvalificiral skozi letošnje evropsko prvenstvo v Avstriji, kjer so varovanci selektorja Janija Klemenčiča osvojili peto mesto. Mladi rokometaši bodo tako obogatili slovensko delegacijo naših najbolj nadarjenih športnikov.

 

 

Trenutno so rokometaši edini med kolektivnimi športi, ki jim je to uspelo. Olimpijski komite Slovenije ima trenutno evidentiranih okoli 70 mladih športnikov. Reprezentanco dečkov do 17 let vodi selektor Saša Prapotnik, reprezentanca pa bo prvi del priprav opravila v sklopu skupnih priprav vseh kandidatov za nastop na Ofemu.

 

 

Priprave bodo od 26. do 30. oktobra v Kopru, za vse mlade športnike pa bo to sijajna priložnost za dodatno športno izobraževanje, saj so priprave razdeljene na več vsebin. Ob skupinskih treningih posameznih športnih panog bodo opravljena še testiranja, športnikom bodo predstavljeni boj proti dopingu, športna prehrana, športna psihologija...