14. 9. 2012

Mariborčani na povratni tekmi prvega kroga pokala EHF v Luksemburgu z visoko prednostjo

Igralci Maribora Branika bodo v soboto, 15. septembra, ob 20. uri v Luksemburgu odigrali povratno tekmo prvega kroga evropskega pokala EHF. Domači klub Dudelange je na prvi tekmi v dvorani Tabor izgubil kar s petnajstimi zadetki razlike (24:39).

 

 

Mariborčani lahko povratno srečanje proti luksemburškemu prvaku Dudelangeju odigrajo povsem sproščeno. Prednost petnajstih tekem in dobri predstavi v slovenski ligi (zmaga na domačem igrišču proti novomeški Krki s 35:27 in poraz proti Gorenju v gosteh s 31:36) potrjujeta vlogo favorita tudi na povratni evropski tekmi v Luksemburgu. Štajerci jo želijo potrditi še z eno zmago in tako upravičiti vlogo favorita.

 

 

"Za nas igralce je vsaka tekma pomembna. Zagotovo se bo vsak izmed nas skušal predstaviti v najboljši luči. Verjamem, da bomo potrdili visoko zmago iz Maribora in da bomo uspešno zastopali slovenski in mariborski rokomet. Glede na prvo tekmo je največja nevarnost pretila od njihovega zunanjega levega igralca, Slovaka Hummla. Zelo dobro smo ga analizirali in v drugo nam zagotovo ne bo zabil 13 golov," napoveduje krožni napadalec mariborskega kluba Marko Oštir.

 

 

Dvoma o tem, kdo bo skupni zmagovalec slovensko-luksemburškega dvoboja in kdo se bo v drugem krogu novoustanovljenega evropskega pokala EHF pomeril s prvakom Islandije, moštvom Kopavogurja, torej ne bi smelo biti. "V Dudelange smo prišli z visoko rezultatsko prednostjo, zato lahko igramo neobremenjeno. Cilj je, da se še dodatno uigramo. Proti Gorenju smo lahko videli nekaj naših pomanjkljivosti, ki jih bomo poskušali odpraviti in se čim bolje uigrati za prihajajoče tekme. Motiv ni v tem, da dosežemo več zadetkov kot na prvi tekmi, ampak ta, da se uigramo, da dobro stojimo na igrišču in da dobro odigramo v obrambi in napadu," pravi igralec Maribora Branika Nikola Špelić.

 

 

Tekma Dudelange - Maribor Branik bo v soboto, 15. septembra, ob 20. uri. Sodila jo bosta David Wyss in Kevin Zowa iz Švice, delegat pa bo Jean Yves Renon iz Francije.

 

 

 

Na prvi tekmi pokala EHF Mariborčani do vrha napolnili mrežo gostov iz Luksemburga