15. 9. 2012

Kljub porazu v Luksemburgu Maribor Branik napredoval v drugi krog evropskega pokala EHF

Na povratni tekmi prvega kroga evropskega pokala EHF so rokometaši Maribora Branika gostovali pri Dudelangeju v Luksemburgu in izgubili s 27:28 (17:10). Kljub porazu so se Mariborčani uvrstili v drugi krog, kajti v dvorani Tabor so zmagali kar z 39:24 (21:16).

 

 

Dudelange - Maribor Branik 28:27 (10:17)

 

Dudelange - Športni center Rene Hartmann, gledalcev: 400, sodnika: Wyss in Zowa (oba Švica).

 

Dudelange: Spielmann, Lepp 7, Poeckes 3, Ziemetz, Ene 3, Anobile 1, Wirtz 1, Kayser, Molitor, Scheid 4, Hummel 9, Theis, Charton.

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Vugrinec 5, Tarabochia 2, Svalina 2, Oštir, Špelić, Špende 1, Razgor 5, Pučnik 1, Zarabec 3, Šoštarič 3, Kleč, Sok 2, Šimič 3.

 

Sedemmetrovke: Dudelange 3 (3), Maribor Branik 4 (3).

 

Izključitve: Dudelange 4 minute, Maribor Branik 8 minut.

 

 

 

Rokometaši Maribora Branika so se brez večjih težav uvrstili v drugi krog novoustanovljenega evropskega pokala EHF, čeprav so povratno tekmo proti Dudelangeju v Luksemburgu tesno izgubili (27:28). Toda na prvi tekmi v Mariboru so si priigrali kar petnajst zadetkov prednosti (39:24), tako da jih v drugem krogu čaka obračun z islandskim prvakom Kopavogurjem.

 

 

Že v prvem polčasu povratne tekme v Luksemburgu si je ekipa trenerja Marka Šibile priigrala sedem zadetkov prednosti (17:10) in v skupnem seštevku je razlika v njeno korist znašala že kar 22 golov. Toda v drugem polčasu je Dudelange poskrbel za preobrat, tekmo pred domačimi gledalci dobil z minimalno razliko, vendar napredovanje Mariborčanov v drugi krog pokala EHF seveda niti za trenutek ni bilo ogroženo.

 

 

V slovenski ekipi sta bila v Luksemburgu najbolj učinkovita Renato Vugrinec in Simon Razgor, ki sta dosegla po pet golov, pri gostiteljih pa se je znova izkazal Slovak Martin Hummel. Ta je Mariborčanom na prvi tekmi natrosil 13 zadetkov, na povratni v Dudelangeju pa devet.

 

 

V drugem krogu pokapa EHF čaka Mariborčane težji nasprotnik - islandski prvak Kopavogur. Prva tekma bo 13. ali 14. oktobra na Islandiji, povratna pa 20. ali 21. oktobra v Sloveniji.