20. 9. 2012

Športne štipendije za bronaste mladince

Mladi slovenski rokometaši, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu v Turčiji osvojili bronasto kolajno, so si z vrhunskim športnik dosežkom priborili pravico do športne štipendije, ki jo skupaj razpisujejo Olimpijski komite Slovenije, ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport ter Fundacija za financiranje športnih organizacij.

 

 

Za mlade športe je to nagrada, a istočasno tudi spodbuda za nadaljnje delo v športu in šolanje. Pravico do športne štipendije so si pridobili člani mladinske reprezentance Slovenije, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu v Turčiji pod taktirko selektorja Slavka Iveziča osvojili tretje mesto.

 

 

Razpis je objavljen na spletnem naslovu http://www.olympic.si/index.php?id=1079, za štipendijo pa lahko kandidirajo naslednji igralci: Rok Zaponšek, Blaž Žitnik, Jure Gorenjak, Tilen Kodrin, Borut Mačkovšek, Gregor Potočnik, Aleksander Špende, Dušan Fidel, Blaž Sendelbah, Blaž Nosan, Nejc Cehte, Gašper Hrastnik, Jan Gorela, Mario Šoštarič, Žiga Bradeško in Igor Žabič.