21. 9. 2012

V ligi prvakinj bo konec tedna znanih še zadnjih pet udeležencev skupinskega dela tekmovanja

Od šestnajstih klubov, ki bodo nastopili v skupinskem delu letošnje evropske lige prvakinj, jih je doslej znanih enajst. Odločitev o zadnjih petih potnikih bo padla konec tedna na štirih kvalifikacijskih turnirjih in enem izločilnem dvoboju.

 

 

Tri kvalifikacijske turnirje, katerih zmagovalci se bodo uvrstili v ligo prvakinj v sezoni 2012/13, bodo gostile Danska, Norveška in Romunija, turnir povabljencev ("wild card") pa bo v Franciji. O petem potniku bosta odločali tekmi med slovaško ekipo Michalovce in madžarskim FTC iz Budimpešte, pri čemer so Madžarke dobile prvo tekmo v gosteh kar s 40:26.

 

 

Kvalifikacijski turnirji v skupinah 1, 2 in 3 bodo v soboto (22. september) in nedeljo (23. september), turnir povabljencev pa od petka (21. september) do nedelje (23. september).

 

 

Zmagovalec turnirja na Danskem in najboljši na turnirju povabljencev bosta v ligi prvakinj igrala v skupini D, v kateri sta že Budućnost (Črna gora) in Thüringer (Nemčija), prvouvrščena ekipa s turnirja na Norveškem pa v skupini A z Oltchimom (Romunija), Hypom (Avstrija) in Randersom (Danska). V skupini B se bo Györu (Madžarska), Krimu Mercatorju (Slovenija) in Podravki Vegeti (Hrvaška) pridružil zmagovalec kvalifikacijskega turnirja v Romuniji, na katerem igrajo Jolidon Cluj, Rostov Don, Zaječar in Antalya, v skupino C (v njej so že Larvik, Dinamo Volgograd in Sävehof) pa bo napredoval skupni zmagovalec dvoboja Iuventa Michalovce - FTC.

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA LIGO PRVAKINJ:

 

 

SKUPINA 1 (gostitelj: Viborg/Danska): Viborg (Danska), Bera Bera (Španija), Gdynia (Poljska), Brühl (Švica)

 

 

SKUPINA 2 (gostitelj: Trondheim/Norveška): Byasen (Norveška), Buxtehuder (Nemčija), Dalfsen (Nizozemska), Metalurg (Makedonija)

 

 

SKUPINA 3 (gostitelj: Cluj Napoca/Romunija): Jolidon Cluj (Romunija), Rostov Don (Rusija), Zaječar (Srbija), Antalya (Turčija)

 

 

TURNIR POVABLJENCEV (gostitelj: Issy-Les-Moulineaux/Francija): Paris Hand (Francija), Zvezda Zvenigorod (Rusija), Leipzig (Nemčija)

 

 

IZLOČILNI TEKMI: Iuventa Michalovce (Slovaška) - FTC (Madžarska) 26:40; povratna tekma bo v soboto, 22. septembra, v Dabasu na Madžarskem.