20. 9. 2012

Jutri ob 18. uri na Dunaju žreb skupin kvalifikacij za nastop na SP 2013 za mladince

Mladinska generacija (U-21), ki je na letošnjem evropskem prvenstvu v Turčiji osvojila tretje mesto, bo januarja prihodnje leto igrala kvalifikacijski turnir za nastop na SP 2013. Evropska rokometna zveza je slovenske mladince uvrstila v prvo skupino, na mesto prvega nosilca. Žreb kvalifikacijskih skupin bo v petek, 21. septembra, ob 18. uri na Dunaju.

 

 

Nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo od 14. do 28. julija 2013 v Bosni in Hercegovini, sta si ob gostitelju že izborila finalista letošnjega evropskega prvenstva v Turčiji, torej Španija in Hrvaška. Vse ostale mladinske nacionalne selekcije bodo morale v kvalifikacije.

 

 

Slovenija je kot tretja z letošnjega EP kot prva nosilka uvrščena v prvo kvalifikacijsko skupino, Švedska kot četrta z letošnjega EP pa kot prva nosilka v drugo kvalifikacijsko skupino. Iz teh dveh kvalifikacijskih skupin bosta na SP napredovali po dve najboljši reprezentanci, iz preostalih petih pa le zmagovalci. Kvalifikacijski turnirji se bodo igrali od 4. do 6. januarja 2013.

 

 

OSTALI NOSILCI:

 

 

Boben 1: Portugalska, Norveška, Nemčija, Švica, Rusija, Danska, Islandija

 

 

Boben 2: Poljska, Češka, Francija, Srbija, Turčija

 

 

Boben 3: Belorusija, Finska, Madžarska, Izrael, Črna gora, Nizozemska, Slovaška

 

 

Boben 4: Avstrija, Belgija, Estonija, Grčija, Italija, Romunija, Ukrajina