15. 10. 2012

V Rdečo dvorano prihaja danski Bjerringbro-Silkeborg

Rokometaši velenjskega Gorenja so v peklenskem ritmu tekem, po sobotnem napornem gostovanju na Poljskem pa jih že v sredo, 17. oktobra, čaka nova preizkušnja v evropski ligi prvakov. V Rdečo dvorano prihaja Bjerringbro-Silkeborg, slovensko-danski klubski obračun pa se bo začel ob 20. uri.


Makedonski Metalurg iz Skopja in poljski Vive Targi Kielce sta bila zadnja rablja slovenskega prvaka, ki je v uvodnem krogu na domačem igrišču ugnal ruski Sankt Peterburg. Identičen izkupiček ima Bjerringbro-Silkeborg, po porazu s poljskim prvakom in zmagi nad francoskim Chamberyjem pa je na zadnji domači tekmi moral priznati premoč slovensko obarvanemu Metalurgu.


»Mislim, da se bodo karte v naši skupini karte še nekoliko premešale. Poljski prvak je najmočnejši, vse druge ekipe pa so zelo izenačene. Očitno ni več naključje, da je makedonski prvak slavil v Franciji in na Danskem. Obe zmagi sta bili tesni, v rokometu pa se zadeve znajo hitro postaviti na glavo«" je uvodne tri kroge v skupini C ocenil velenjski strateg Branko Tamše.


V Šaleško dolino prihaja zelo močna zasedba, ki je po bankrotu Koebenhavna zapolnila dansko vrzel v ligi prvakov. "Zavedamo se, da gostimo klasičnega skandinavskega predstavnika. Danski igralci so izjemno dobro podkovani po tehnični plati, ob tem premorejo tudi določeno mero improvizacije, njihova glavna značilnost pa je, da igrajo svojo igro, ne glede na pozitiven ali negativen rezultat. Radi se odločajo za strele s tal, ob tem pa so izjemno učinkoviti v nasprotnih napadih. Naša glavna naloga bo, da se jim zoperstavimo z agresivno igro in čim večjim številom prekinitev, v napadu pa moramo prikazati preudarno in učinkovito predstavo, le tako lahko preprečimo njihove nasprotne napade," je del velenjske strategije za sredino tekmo razkril Tamše. Velenjčani so se s Poljske vrnili v nedeljo, v današnjih popoldanskih urah pa že začenjajo priprave za Dance. »Po 14-urni avtobusni vožnji sem mojim varovancem namenil nekaj premora, v današnjih popoldanskih urah pa že začenjamo priprave za 'operacijo Bjerringbro-Silkeborg'. Upam, da dolga pot ne bo vplivala na moje varovance. V tem trenutku še ne vemo ali se nam bo pridružil Jure Dolenec. To bi bilo zelo dobrodošlo, čeprav vemo, da ne bo v polni pripravljenosti, a bi vsaj nekoliko razbremenil v zadnjem obdobju izjemno obremenjenega Davida Miklavčiča. Ob tem imata določene zdravstvene težave še Mitja Nosan in Luka Dobelšek, zaradi tega tudi nista nastopila na Poljskem. Upam, da bomo ob vseh teh težavah usposobili vsaj enega od teh igralcev, ki bi pomagal premagati danskega predstavnika, kar pravzaprav moramo,«  je dejal Tamše.

Pravico na slovensko-danskem klubskem obračunu bosta delila Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies, delegat pa bo Madžar Sandor Andorka.

(sta)

foto: Ekipa