14. 11. 2012

Gorenje Velenje - Ribnica Riko hiše 37:29 (19:15)

V enajstem krogu v 1. NLB Leasing ligi za moške so rokometaši Gorenja v domači Rdeči dvorani gostili ekipo Ribnica Riko hiše. Velenjčani so zmagali s 37:29 (19:15) in tako potrdili prvo mesto na prvenstveni lestvici.

GORENJE VELENJE - RIBNICA RIKO HIŠE 37:29 (19:15)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 500, sodnika: Iztok in Branko Pirc (oba Krško).

Gorenje Velenje: Gajič, Melić 6 (2), Bezjak 4, Pucelj 1, Dolenec 7 (1), Cingesar 1, Taletovič, Cehte 2, Miklavčič, Gaber 6, Golčar 1 (1), Dobelšek, Gams 5, Bajram 2, Nosan 2, Dujmovič.

Ribnica Riko hiše: Markovič 2, Kovač 1, Merhar 1, Batinič 1, Jamnik 6, Bašič 1, Lisjak, Klarič, Koražija 6, Nosan 2, Pucelj, Abranamsberg 1, Pahulje 1, Čemaš 4, Perovšek, Kapular 3.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (4), Ribnica Riko hiše 2 (2).

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Ribnica Riko hiše 8 minut.

Rokometaši Gorenja so se z novo zmago še utrdili na vrhu prvenstvene lestvice, tokrat so s 37:29 ugnali Ribnico. Varovance Branka Tamšeta v nedeljo v 5. krogu lige prvakov čaka gostovanje pri Chamberyju, tudi zato je bila današnja tekma primerna za pregled trenutne pripravljenosti moštva.

Velenjčani so nekoliko zaspano začeli tekmo in po uvodnem vodstvu gostom dovolili izenačenje na 7:7. Izid je bil izenačen še pri 12:12, nato pa so domači le začeli navduševati Rdečo dvorano in počasi večati prednost. Po prednosti za štiri gole so gostje Velenjčanom na štiri gole zaostanka prišli le še pri izidu 23:19, nato pa so domači eksplodirali in pobegnili na deset golov prednosti (33:23). Do konca gostom ni več uspelo drugega kot priznati premoč, pa čeprav sta zadnji dve žogi končali v golu Velenjčanov.

Pri domačih se je s sedmimi goli izkazal Jure Dolenec, Fahrudin Melić in Matej Gaber sta jih dodala po šest, po šest sta jih za Ribnico dosegla Grega Jamnik in David Koražija. Ose bodo v 12. krogu državnega prvenstva prihodnjo sredo, 21. novembra, gostile Sviš Pekarno Grosuplje, Ribnica pa dva dni pozneje gostuje pri trebanjskem Trimu.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13