17. 11. 2012

Gorenje v petem krogu evropske lige prvakov v nedeljo gostuje pri Chamberyju v Franciji

V petem krogu evropske lige prvakov bodo rokometaši Gorenja gostovali pri Chamberyju v Franciji. Velenjčani bodo tekmo v dvorani La Phare v Chamberyju odigrali v nedeljo, 18. novembra 2012, ob 19. uri.

 

 

Kljub temu, da je francoska ekipa po štirih krogih še brez točk v evropski ligi prvakov, pa je na domačih tleh dvakrat ugnala Toulouse, tako v pokalu kot tudi v državnem prvenstvu, kar ji je po besedah trenerja os Branka Tamšeta nedvomno dalo krila.

 

 

"Prav gotovo nas čaka težka tekma, saj je Chambery v zadnjih tekmah prvenstva suvereno dobil Toulouse v pokalu in prvenstvu. Ekipa je nedvomno kakovostna, ne vem, zakaj je še brez točk, bržkone ni izkoristila svojega potenciala. Po mojem mnenju so v tej skupini vsekakor konkurenti za prva tri mesta. Pri njih smo že gostovali in takrat izgubili, doma zmagali," je že pred odhodom v Francijo dejal Gorenjev trener Branko Tamše.

 

 

Slednji ima v zadnjem času kar nekaj preglavic v ekipi, pa čeprav je ta v domačem prvenstvu v sredo visoko s 37:29 ugnala Ribnico. "Seveda se bomo skušali maksimalno pripraviti na tekmo. Imamo težave, saj nas je napadel virus, vsak dan manjka več igralcev. Upam, da nas bo čim več v Franciji in da bomo proti gostiteljem zaigrali v optimalni postavi. Če nam bo ponujeno, bomo vzeli točko ali dve. To bi bil lep uspeh, zanj bomo garali vso tekmo," je dejal Tamše.

 

 

Ekipi v zadnjih tednih nagaja virus, ki je položil že dobršen del moštva. "Najprej je zbolel Peter Pucelj, potem Luka Dobelšek, zdaj Niko Medved in tudi Marko Bezjak ima težave, na bolniški je še Dino Bajram. Upam, da se bo to ustavilo, saj si tega ne želim in upam, da bo čim manj in da ne bo še kdo podlegel. Želim si, da se bomo čim bolj optimalno pripravili, ker bomo potrebovali vse igralce vseh 60 minut," je še povedal Tamše, ki bo v nedeljo stavil predvsem na boljšo obrambo: "V Ribnici smo imeli v prvem polčasu slabo obrambo, prejeli smo preveč zadetkov. Tako v Franciji ne bomo smeli igrati. v napadu je bilo sicer dobro, dosegli smo 37 golov, a obramba je šepala."

 

 

Pravico na nedeljskem francosko-slovenskem obračunu bosta delila slovaška sodnika Michal Badura in Jaroslav Ondogrečula, delegat pa bo Portugalec Antonio Goulao.