18. 11. 2012

Velenjčani v petem krogu evropske lige prvakov visoko zmagali na gostovanju v Chamberyju

V petem krogu evropske lige prvakov (skupina C) so rokometaši Gorenja gostovali pri Chamberyju v Franciji. Velenjčani so suvereno opravili z domačo ekipo, saj so zmagali kar z enajstimi zadetki razlike - 31:20 (16:9).

 

 

Chambery – Gorenje Velenje 20:31 (9:16)

 

Chambery - Dvorana Le Phare, gledalcev 3500, sodnika: Badura in Ondogrecula (oba Slovaška).

 

Chambery: Grahovac, Dumoulin, Busselier 1, Nočar, Panić 2, B. Gille, G. Gille 1, Bašić 2 (1), Marroux 5 (4), Paty 3, Nguessan 1, Laurent, Tritta, Paturel, Detrez 3, Bičanić 2.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletović, Melić 8, Bezjak 2, Pucelj, Dolenec 6 (2), Cehte 6, Miklavčič, Gaber 4, Golčar, Dobelšek, Gams 4, Bajram, Nosan, Cingesar, Dujmović 1.

 

Sedemmetrovke: Chambery 7 (5), Gorenje Velenje 4 (2).

 

Izključitve: Chambery 2 minuti, Gorenje Velenje 8 minut.

 

 

 

Slovenski rokometni prvaki so po sobotnem senzacionalnem zmagoslavju Celja Pivovarne Laško nad nemškim Kielom danes dosegli prvo zmago v gosteh v evropski ligi prvakov v sezoni 2012/13. Po porazih v Makedoniji in na Poljskem so točke osvojili v deželi aktualnih olimpijskih in svetovnih prvakov, skupno pa je to že njihova tretja zmaga v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Pred tem so ugnali ruski Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg.


 

Velenjčani so se v prvem polčasu dobesedno poigrali z gostitelji, to je bila prava učna lekcija rokometa, nekakšna igra mačke z mišjo. Izbranci Branka Tamšeta so v uvodnih dvajsetih minutah prikazali "atomsko predstavo": obramba je bila naravnost nepremagljiva, če pa se je v njej pokazala razpoka, pa je na sceno stopil vratar Ivan Gajić, ki je domačim rokometašem iz minute v minuto "nabijal" vse večje komplekse.


 

Še lepšo predstavo so ose prikazale v napadu: postavljeno tekmečevo obrambo so razbijali s hitrim kroženjem žoge in goli z vseh možnih položajev, veliko zadetkov pa so dosegli iz bliskovitih nasprotnih napadov. Temu primerno se je odvijal "film tekme": v 10. minuti so vodili s +6 (8:2), v 20. s 14:4, najvišjo prednost pa so si priigrali dve minuti pozneje, ko se je na semaforju zasvetil izid 15:4.


 

Po tem naravnost perfektnem obdobju je nastopilo nekajminutno velenjsko zatišje, do sape so prišli tudi gostitelji, ki so na veliki odmor odšli z zaostankom sedmih golov (9:16). V prvem polčasu bledi Francozi so svoj najlepši obraz prikazali v prvih desetih minutah drugega polčasa, ko so znižali na 13:19, nato pa so rokometaši iz Šaleške doline znova zaigrali na vso moč in z delnim izidom 4:0 v 43. minuti povišali na +10 (24:14).


 

Pet minut pozneje so po golu Klemna Cehteta povedli s 27:15, minuto zatem pa po golu Janeza Gamsa z 28:16. Najvišjo prednost so si priigrali v 55. minuti, ko je Marko Dujmovič povišal na 31:18.


 

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić, ki je dosegel osem golov, po šest zadetkov sta prispevala Jure Dolenec in Klemen Cehte. Izkazal se je tudi vratar Ivan Gajić s 15 obrambami.


 

Velenjska zasedba bo v naslednjem krogu gostila Chambery, tekma pa se bo v soboto, 24. novembra, v Rdeči dvorani pričela ob 16.30.