19. 11. 2012

Krimovke in Zagorjanke v pričakovanju dunajskega žreba

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju bodo v torek, 20. novembra, opravili žreb drugega skupinskega dela evropske lige prvakinj in parov osmine finala pokala pokalnih zmagovalk in pokala EHF, na njem pa bosta sodelovali dve slovenski ženski ekipi: Krim Mercator (liga prvakinj) in Zagorje GEN-I (pokal EHF).

Krimovke so rešile svojo kožo na nedeljski zadnji tekmi v Stožicah; po zmagi z 28:22 nad hrvaško Podravko Vegeto iz Koprivnice so osvojile drugo mesto v skupini B. V tej skupini je zanesljivo slavil madžarski Györ s 100-odstotnim izkupičkom, Krim Mercator in Podravka Vegeta sta zbrali po šest točk, romunski Jolidon Cluj pa je klonil na vseh šestih tekmah.

Krim je na šestih tekmah lige prvakinj v sezoni 2012/13 dvakrat premagal Jolidon Cluj ter enkrat Podravko Vegeto in doživel tri poraze: dvakrat z Györom in enkrat s Podravko Vegeto.

Možne tekmice ljubljanske ekipe v drugem delu so iz prvega jakostnega bobna romunska Oltchim Valcea, norveški Larvik in ruska Zvezda Zvenigorod, medtem ko se z madžarskim Györom ne more pomeriti. V drugem jakostnem bobnu so poleg Krima še danski Randers, madžarski Ferencvaros iz Budimpešte in črnogorska Budućnost, ki tudi brani prvo mesto v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini, ena od teh treh ekip pa bo tudi tekmica Krima v drugem delu lige prvakinj. Žreb se bo v avstrijski prestolnici začel ob 12. uri, prvi krog drugega dela lige prvakinj pa bo na sporedu 2. ali 3. februarja prihodnje leto.

Uro pred tem bodo svoje tekmice v osmini finala pokala EHF dobile Zagorjanke, ki so v 3. krogu zanesljivo opravile s tekmicami iz Prištine in slavile s skupnim izidom 69:40. V osmino finala pokala EHF so se poleg Zagorja GEN-I uvrstili tudi trije ruski klubi Lada Toljati, Astrahanočka in Kuban Krasnodar, danska Holstebro in Midtjylland, francoska Metz in Le Havre, portugalski Juve Lis, poljski Lubin, španska Itxako Navarra, romunski Zalau, srbski Radnički Kragujevac, makedonski Vardar, turška Ankara in norveški Tertnes Bergen.

Prve tekme osmine finala pokala EHF bodo na sporedu 2. ali 3., povratne pa 9. ali 10. februarja prihodnje leto.

(sta)

foto: Ekipa