14. 1. 2013

Izjave po tekmi Slovenija - Južna Koreja

Po uspehu proti reprezentanci Južne Koreje (34:27) so imeli v slovenskem taboru dovolj razlogov za dobro voljo. Toda časa za počitek in slavje ni, kajti prihaja derbi z izbrano vrsto Poljske.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Tekmo smo odprli sanjsko, iluzorno pa je bilo pričakovati, da bomo tako tudi nadaljevali. Začetno vodstvo s 6:0 nas je malce uspavalo, ob tem pa tudi ni bilo pravi pokazatelj kakovosti Južne Koreje. V nadaljevanju smo naredili nekaj tehničnih napak in izgubili zbranost ter nadzor nad tekmo. Prišli smo v zanimivo situacijo, saj smo bili v vodstvu, a smo se lovili z našo igro. V drugem polčasu smo zadeve umestili na pravo mesto, ponovno smo postali ekipa in ugnali Korejce, ki so zares hitri. Mi smo hitri, oni pa so ekstremno hitri."

 

 

Miha Žvižej, reprezentant Slovenije: "Pričakovali smo težko tekmo, Južnokorejci se niso predali do zadnje minute. Mi smo igrali svojo igro, po odličnem uvodu smo padli v slabši del, na koncu pa smo se le zbrali in zasluženo zmagali."

 

 

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "Začeli smo atomsko, potem pa padli. Morda je bilo to tudi za pričakovati, v drugi polovici tekme pa smo se vendarle pobrali. Ekipa je v zadnjih dvajsetih minutah dobro delovala, zunanji igralci so veliko delali brez žoge in Korejce prisilili, da so se spustili v obrambo 6-0. Na sceno je stopil Mačkovšek, ki je s streli od daleč dosegel nekaj golov za zasluženo zmago."

 

 

Sang Sup Lee, selektor Južne Koreje: "Po našem slabem uvodu smo se v nadaljevanju zbrali in bili povsem enakovredni do izida 17:17. V zadnjih dvajsetih minutah enostavno nismo zdržali slovenskega ritma."