17. 1. 2013

Izjave po tekmi Slovenija - Belorusija

Z zmago proti Belorusiji je slovenska reprezentanca naredila veliko korak proti prvemu mestu v skupini C v Zaragozi. V soboto ob 20.15 jo v zadnjem krogu čaka tekma proti izbrani vrsti Srbije.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Na današnji tekmi se je videlo, da nam je tekma s Poljsko vzela veliko moči. Regeneracija je uspela do neke mere, a ne tako, kot smo si želeli. Na tekmi z Belorusijo smo ponovno izgubili veliko energije. V prvem polčasu nismo bili pravi. V drugi polovici tekme smo določene stvari spremenili, v obrambi 6-0 smo napravili nekaj izmenjav. Gabra smo postavili na trojko, da je zaustavil Rutenko, ob tem pa ga menjali, da je bil čim bolj spočit, Mačkovška pa na položaj štiri. Ta korekcija nam je v celoti uspela, tudi nekatere druge. Na današnji tekmi resda nismo zapustili najlepšega umetniškega vtisa, a najbolj pomembno je, da smo osvojili dve točki in igralcem za to tudi čestitam."

 

 

Sebastian Skube, reprezentant Slovenije: "Tekma je bila težka po psihološki plati. Po zmagi nad Poljaki smo delovali malce izpraznjeno, v naši igri ni bilo pravega naboja, predvsem v prvem polčasu ne. Naša ekipa je ponovno dokazala, da je iz pravega testa, iz navidez izgubljenega položaja se je izvlekla in na koncu zmagala."

 

 

Dragan Gajić, reprezentant Slovenije: "V prvem polčasu smo bili nekako čustveno izpraznjeni. Ne vem, kaj je pravi razlog za to, morda zahteven torkov obračun s Poljaki. Menim, da si tega več ne smemo dovoliti. Če sem iskren, če bi danes na nasprotni strani, ob vsem spoštovanju do Belorusov, imeli kakovostnejšega tekmeca, potem bi tekmo zagotovo izgubili. V drugem polčasu smo dali vse od sebe in se vrnili ter na koncu tudi zmagali."

 

 

Sergej Rutenka, reprezentant Belorusije: "Možno smo si želeli zmage, a neizkušenost je terjala svoj davek, saj je večina mojih soigralcev prvič na tako velikem tekmovanju. Tekma s Slovenija me je močno utrudila, nekoliko sem tudi razočaran. Menim, da smo se dobro borili, Sloveniji pa čestitam za zmago in ji želim veliko sreče v nadaljevanju svetovnega prvenstva." (sta)