12. 2. 2013

Informativni dan na gimnaziji Šiška

V šolskem letu 2012/2013 je v šolske klopi rokometnega oddelka gimnazije Šiška Ljubljana sedla 10. generacija rokometašev in rokometašic. V štirih rokometnih oddelkih se šola 63 rokometašev in rokometašic, od tega 21 fantov in 42 deklet. V petek, 15.02.2013, ob 9.00 uri, je informativni dan. Vabljeni so vsi rokometaši in rokometašice, ki jih zanima šolanje v rokometnih oddelkih, da pridejo na gimnazijo Šiška Ljubljana, kjer bodo podrobneje spoznali program šolanja v rokometnih oddelkih

Rokometna zveza s svojimi trenerji Sonjo Čotar, Boštjanom Brulcem in Markom Sajovicem skrbi za kvalitetne treninge v Hali Tivoli in šolski telovadnici.

Gimnazija Šiška pa ponuja optimalne pogoje pri usklajevanju šolskih in športnih obveznosti,

Gimnazijski program je seveda naporen, ampak na športni gimnaziji, še posebej v rokometnem oddelku, se dijakom resnično posveča veliko pozornosti. Športna koordinatorica Saša Vesel, pedagoška koordinatorica Mojca Zupan in razredniki tedensko obravnavajo vsakega rokometaša in skrbijo za njegovo napredovanje.

Poudariti velja, da je uspeh dijakov gimnazije Šiška na maturi nad slovenskim povprečjem.

Po uspešno opravljeni maturi, rokometašice in rokometaši s šolanjem nadaljujejo na najrazličnejših fakultetah – pravna fakulteta, farmacija, medicina, ekonomija, strojna fakulteta, fakulteta za šport, fizioterapija….kar dokazuje, da projekt Rokometne zveze Slovenije uspešno uresničuje zastavljene cilje kot so pridobivanje znanja, nemoten in optimalen športni razvoj, uspešen zaključek šolanja, priprava na študij. Ti cilji ostajajo glavno vodilo projekta.

 

Rokometaši in rokometašice uspešno branijo barve gimnazije Šiška na državnem srednješolskem tekmovanju. V tem letu je ekipa fantov končala s tekmovanjem v četrtfinalu, ekipa deklet pa se je uvrstila  na finalni turnir.

Z ekipo deklet je Gimnazija Šiška že 4 x sodelovala na Svetovnem prvenstvu srednjih šol 2006 (13. mesto), 2008 (9. mesto), 2010 (12. mesto) in 2012 (5. mesto).

Prihodnje Svetovno prvenstvo pa bo leta 2014 v Turčiji na katerem bodo imeli pravico nastopa dijaki in dijakinje rojeni leta 1997,1998 in 1999