22. 3. 2013

Ženska članska reprezentanca je turnir v Turčiji začela z neodločenim izidom proti Ukrajini

Na prvi tekmi turnirja v Antalyji so varovanke selektorice Marte Bon igrale proti Ukrajini, saj so gostitelji  nekoliko spremenili urnik. Dvoboj se je končal brez zmagovalca, za končnih 29:29 pa je v zadnjih sekundah poskrbela Barbara Lazović. Ob polčasu je Ukrajina vodila s 15:13.

 

 

"Zelo sem zadovoljna, tako z rezultatom kot igro, ki je bila na solidnem nivoju. Priložnost so dobila vsa dekleta, videli pa smo veliko stvari. V naši igri je bilo sicer kar nekaj nihanj, tako v obrambi kot napadu. Dejstvo pa je, da se na tekmice nismo nič taktično  pripravljali," je dvoboj z Ukrajino, ki je na lanskem EP v Srbiji osvojila 14. mesto, ocenila selektorica Marta Bon.

 

 

Ukrajina je bila sicer ves čas v vodstvu, Slovenke pa so se izkazale z neverjetno nepopustljivostjo. In na koncu so bile nagrajene z neodločenim izidom, za katerega je v zadnjih sekundah poskrbela Barbara Lazović. Omeniti velja, da zaradi službenih obveznosti zraven ni Miše Marinček, študijske obveznosti ima Alja Jankovič, Ana Gros je poškodovana, Nina Jeriček pa je zbolela in ostala doma.

 

 

Za Slovenijo, ki se bo v soboto, 23. marca, ob 16.30 pomerila z gostiteljico Turčijo, so igrale: Zec, Ferfolja, Zrnec 4, Krhlikar, Mitruševska 3, Hrnčič 1, Čerenjak 1, Stefanišin, Pelikan 2, Mavsar 5, Lazović 2, Koren, Gregorc 1, Petrinja 3, Šon 2, Irman 5.