18. 10. 2013

Maribor Branik v dvorani Tabor proti Bregenzu v lovu za minimalnim zaostankom iz Avstrije

Na prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF so igralci Maribora Branika na gostovanju pri Bregenzu v Avstriji izgubili samo z zadetkom razlike (25:26). Povratna tekma bo v soboto, 19. oktobra 2013, ob 19. uri v mariborski dvorani Tabor.

 

 

Na sredini prvenstveni tekmi proti ekipi Ribnica Riko hiše, ki so jo Mariborčani dobili z 29:23, se je huje poškodoval eden stebrov domače zasedbe Nikola Špelić. Padel je na ramo, ki si jo je poškodoval in operiral pred letošnjo sezono, in si jo izpahnil, zato bo nekaj mesecev odsoten z rokometnih igrišč.

 

 

"Zagotovo nas proti Bregenzu čaka težko delo, po drugi strani pa pričakujem lepo rokometno predstavo. Prepričan sem, da so moji varovanci ambiciozni in željni uspeha. Predvsem v obrambi moramo biti res odlični ter zapreti vse poti do našega gola," se zaveda trener mariborskega kluba Marko Šibila.

 

 

Pred povratno tekmo v domači dvorani trener Šibila o igri svojega moštva dodaja: "V napadu bo potrebno biti iznajdljiv in skušati najti prave rešitve ter avstrijsko zasedbo držati v šahu. Potrebovali bomo tudi polne tribune, zato vabim vse, da pridejo v dvorano Tabor spodbujati naše moštvo."

 

 

Prav tekma v Bregenzu in niz neporaženosti v domačem prvenstvu (sedem zmag na sedmih tekmah) potrjujejo dobro formo rokometašev iz mesta ob Dravi. Moštvo deluje vse bolj uigrano, kar dokazujejo tudi dobre predstave novincev v moštvu.

 

 

Eden izmed teh je zagotovo Dejan Malinović, reprezentant iz Bosne in Hercegovine: "Na gostovanju v Bregenzu smo si ustvarili ugodno izhodišče, čeprav bi po prikazanem to lahko bilo še ugodnejše. Zgrešili smo preveč čistih priložnosti, tako da smo v pripravi morali popraviti kar nekaj zadev."

 

 

"Nadejam se, da nam bo uspelo proti Bregenzu in da se bomo v skupnem seštevku obeh tekem uvrstili v nadaljnji krog. Upam tudi, da bo prišlo veliko število gledalcev, kajti z nizom sedmih zaporednih zmag v prvenstvu si to tudi zaslužimo," pravi 21-letni desni zunanji igralec Malinović.

 

 

Tekma Maribor Branik - Bregenz bo v soboto, 19. oktobra 2013, ob 19. uri v dvorani Tabor. Sodila bosta Španca Javier Alvarez Mata in Ion Bustamante Lopez, delegat pa bo Črnogorec Nebojša Vujisić.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14