21. 10. 2013

Selektorica Marta Bon objavila seznam 16 igralk za sredino kvalifikacijsko tekmo s Švedsko

Prvo tekmo v kvalifikacijah za nastop na EP 2014 na Madžarskem in Hrvaškem bo ženska članska reprezentanca Slovenije odigrala v sredo, 23. oktobra, ob 19.15 v Helsingborgu proti Švedski. Selektorica Marta Bon je objavila seznam 16 igralk za tekmo na Švedskem.

 

 

Na prvotnem seznamu, ki ga je Bonova objavila prejšnji teden, je bilo 21 igralk. Selektorica se je odločila, da s tega seznama črta pet rokometašic: Tejo Ferfolja (GEN-I Zagorje), Aljo Janković, Maxim Evo Pelikan (obe Celje Celjske mesnine), Sergejo Stefanišin (Krim Mercator) in Urško Vidic (Krka Novo mesto).

 

 

Glede na program priprav je bilo predvideno, da bo reprezentanca edini trening v popolni igralski zasedbi pred torkovim odhodom na Švedsko opravila v ponedeljek, 21. oktobra 2013, v dvorani Tivoli v Ljubljani. Toda zaradi poznejšega prihoda igralk Krima Mercatorja s tekme v ligi prvakinj proti Metzu v Franciji igralkam slovenskih prvakinj glede na dogovor z Bonovo ni bilo potrebno opraviti reprezentančnega treninga.

 

 

V torek, 22. oktobra 2013, bodo slovenske rokometašice v zgodnjih jutranjih urah odpotovale proti Švedski in v Helsingborgu opravile tudi edini trening pred sredino tekmo. "Čeprav v Sloveniji ne bomo pravile nobenega skupnega treninga, pred tekmo na Švedskem pa le enega, upam, da to ne bo pustilo prevelikih negativnih posledic v naši igri. Upam na najboljše, kajti vedno sem optimistka," napoveduje selektorica Marta Bon.

 

 

Slovenke so se v kvalifikacijski skupini za nastop na lanskem evropskem prvenstvu v Srbiji pomerile tudi s Švedsko. Skandinavska reprezentanca je na domačem igrišču v Skövdeju premagala Slovenijo s 27:20, prav tako pa je bila uspešnejša tudi na povratni tekmi v Velenju (23:26).

 

 

 

SEZNAM IGRALK:

Priimek Ime Klub
ČERENJAK Katja Krka Novo mesto
GREGORC Sanja GEN-I Zagorje
GROS Ana Thüringer (Nemčija)
HRNČIČ Lara Veplas Velenje
IRMAN Neli GEN-I Zagorje
JERIČEK Nina Nimes (Francija)
KOREN Alja ETV Erdi (Madžarska)
KRHLIKAR Lina Celles-sur-Belle (Francija)
LAZOVIĆ Barbara Krim Mercator
MARINČEK Miša Krim Mercator
MAVSAR Tamara Krim Mercator
MITRUŠEVSKA Neža GEN-I Zagorje
PETRINJA Ana Cetate DevaTrans (Romunija)
ŠON Maja Nimes (Francija)
ZEC Branka Vulkan Ladies (Nemčija)
ZRNEC Maja Krim Mercator

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
BON Marta selektorica
BREGAR Uroš pomočnik
POTRATA Andrej fizioterapevt
KVALIFIKACIJE ZA EP 2014 - ŽENSKE