22. 10. 2013

Slovaški Tatran Prešov nasprotnik Maribora Branika v tretjem krogu evropskega pokala EHF

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so izžrebali pare tretjega kroga evropskega pokala EHF za moške. Slovenski predstavnik Maribor Branik se bo pomeril s slovaškem prvakom, ekipo Tatran Prešov, prvo tekmo pa bo igral v gosteh.

 

 

Prve tekme tretjega kroga pokala EHF (zadnjega pred skupinskim delom tekmovanja) bodo na sporedu 23. ali 24. novembra 2013, povratne pa 30. novembra ali 1. decembra 2013.

 

 

Žreb "play offa" za skupinski del evropskega pokala EHF, v katerem so Mariborčani uspešno nastopali že v minuli sezoni, je Štajercem namenil najuspešnejšo slovaško moštvo Tatran Prešov. Gre za zelo močnega nasprotnika, ki ima za sabo tudi že šest sezon igranja v skupinskem delu elitne lige prvakov.

 

 

V letošnjo ligo prvakov pa se Tatranu ni uspelo uvrstiti, čeprav je gostil kvalifikacijski turnir. Pred domačimi gledalci v Prešovu je v velikem finalu izgubil proti beloruski ekipi Dinamo Minsk (27:29), ki jo kot trener vodi selektor slovenske moške reprezentance Boris Denič.

 

 

Tatran, ki v slovaškem prvenstvu praktično nima konkurence, že tretjo sezono zapored uspešno nastopa v tudi regionalni ligi SEHA. V njej je po odigranih sedmih krogih na visokem drugem mestu.

 

 

"Tatran Prešov velja za izredno dobro organiziran klub z bogatim lastnikom. Rezultatsko tudi v ligi SEHA dokazuje, da se lahko meri z najboljšimi rokometnimi moštvi. A na drugi strani smo tudi mi dokazali, da se ne bojimo nikogar. Dejal bom, da je žreb po meri, dvoboj bo zagotovo izenačen, a kar je najpomembneje - možnosti za vnovično uvrstitev v skupinski del obstajajo," je dejal direktor mariborskega kluba Andrej Bauman.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14