20. 2. 2014

Skupinski del lige prvakov Celjani končali z visokim porazom na gostovanju v Nemčiji

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so skupinski del tekmovanja v letošnji evropski ligi prvakov končali s porazom. V desetem (zadnjem) krogu v skupini A so Celjani gostovali pri ekipi Rhein Neckar Löwen v Nemčiji in na koncu visoko izgubili s 25:35 (12:19).

 

 

RHEIN NECKAR LÖWEN - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:25 (19:12)

 

 

St. Leon-Rot - Dvorana Harres Veranstaltungs, gledalcev: 1500, sodnika: Stenrand in Birch (oba Danska).

 

 

Rhein Neckar Löwen: Peribonio, Stojanović, Schmid 5 (3), Roggisch, Šešum 2, I. Guardiola, Manojlović 2, Sigurmannsson 3, Harbok 3, Prodanović 2, Myrhol 3, Groetzki 3, G. Guardiola 5, Petersson 5, Ekdahl 2.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar 1, Marguč 6 (3), Žuran 2, Janc, Razgor 2 (2), Skube 3, Poteko, Slišković 1, Potočnik, Zelenović 3, Žabić, Lekai 3, Žvižej 4 (1).

 

 

Sedemmetrovke: Rhein Neckar Löwen 3 (3), Celje Pivovarna Laško 9 (6).

 

 

Izključitve: Rhein Neckar Löwen 10 minut, Celje Pivovarna Laško 6 minut.

 

 

 

Celjska zasedba je tudi na šesti medsebojni tekmi proti nemški ekipi Rhein Neckar Löwen ostala praznih rok, a letošnji poraz bo hitro padel v pozabo. V svoji skupini so namreč Celjani že pred tekmo zadnjega kroga v Nemčiji zasedli tretje mesto in se uvrstili v osmino finala lige prvakov (med 16 najboljših klubov v Evropi), kar je bil eden od ciljev pred začetkom sezone. Svojega nasprotnika v prvi seriji tekem na izločanje bodo slovenski podprvaki dobili na torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju.

 

 

Izbranci Branka Tamšeta so tekmo dobro začeli in povedli z 2:0, po obojestranski predstavi "vrzi in teci" pa so v enajsti minuti zaostajali že s 5:8. Gromozanske preglavice jim je v tem delu igre povzročal predvsem Islandec Alexander Petersson, v vratih je odlično branil Črnogorec Goran Stojanović (skupaj 16 obramb), v nadaljevanju pa so se razigrali tudi drugi igralci mednarodno obarvanega nemškega moštva.

 

 

Gostitelji so si z bliskovitimi nasprotnimi (pol)protinapadi hitro priigrali lepo zalogo v zadetkih, ki jo slovenski podprvaki navkljub trudu in želji niso mogli nevtralizirati. Tekaško zelo sposobni Celjani v prvem polčasu enostavno niso bili kos izjemno živahnim in prav tako hitrim Nemcem, tako da so že v 18. minuti zaostajali za šest golov (7:13), najvišji primanjkljaj do odhoda na odmor pa so pridelali v 29. minuti (11:19).

 

 

V drugem polčasu ni bilo kakovostnejših premikov v igri slovenskih podprvakov. Tamšetovi izbranci v nobenem trenutku niso mogli resneje ogroziti domačega moštva, kljub obrambam Urbana Lesjaka (skupaj 12) pa se razlika nikakor ni zmanjševala. V končnici tekme je Rhein Neckar Löwen kljub visoki prednosti dodal plin in si z zadetkom Sigurmannssona prav v zadnji sekundi tekme priigral najvišjo prednost na tekmi - deset zadetkov (35:25).

 

 

Celjane zdaj čaka veliko pomembnejši in usodnejši nedeljski dvoboj v državnem prvenstvu, ko bodo gostovali pri Mariboru Braniku v vročem Taboru v zadnjem krogu rednega dela v 1. NLB Leasing ligi. V primeru poraza proti Mariborčanom bi si priigrali kar pet točk zaostanka za vodilnimi Velenjčani, kar je slab obet pred začetkom končnice v skupini za prvaka.

 

 

V celjski vrsti je bil na evropski tekmi najbolj učinkovit Gašper Marguč, ki je Nemcem zabil šest golov, Luka Žvižej pa štiri. Pri Rheinu Neckarju sta bila najučinkovitejša Alexander Petersson in Gedeon Guardiola, ki sta jih dosegla po pet.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2013/14