22. 2. 2014

Sviš Ivančna Gorica - Trimo Trebnje 23:29 (14:16)

Sviš iz Ivančne Gorice bo končnico za obstanek v 1. NLB Leasing ligi za moške začel z zadnjega mesta. V 22. krogu rednega dela ligaškega tekmovanja je Sviš na domačem igrišču izgubil proti Trimu iz Trebnjega s 23:29 (14:16).

 

 

 

 

 

SVIŠ IVANČNA GORICA - TRIMO TREBNJE 23:29 (14:16)

 

 

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Deržek (Ajdovščina) in Nahtigal (Ljubljana).

 

 

Sviš Ivančna Gorica: Marjanovič, Medved, Polak, Potokar, Sašek 2, Zavodnik 8, Muhovec 1, S. Stopar 3 (1), Pekolj 3 (2), Kalabić 5, Strmole, Slapničar, Marinčič, G. Stopar 1, Sendelbah, Šuntajs.

 

 

Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 5, Murčehajić, Ratajec 5 (1), Čeh, Ferlin, Sušin 7, Saje, Rojc 5 (3), Udovič, Ferkulj 4, M. Grandovec, T. Grandovec 1, Florjančič 2, Brana.

 

 

Sedemmetrovke: Sviš Ivančna Gorica 4 (2), Trimo Trebnje 4 (4).

 

 

Izključitve: Sviš Ivančna Gorica 10 minut, Trimo Trebnje 10 minut.

 

 

 

Dolenjski derbi je pripadel rokometašem Trima. Gostje iz Trebnjega so z zmago proti Svišu potrdili peto mesto na prvenstveni lestvici in uvrstitev v končnico za prvaka, gostitelji pa so po porazu proti Trimu in zmagi Krškega proti Jeruzalemu Ormožu padli na zadnje mesto na lestvici.

 

 

Izbranci gostujočega trenerja Romana Šavriča so si odločilno prednost priigrali v zadnjih petnajstih minutah igre, ki so jo dobili z delnim izidom 9:2. Do tedaj je bila tekma povsem izenačena, v rahli rezultatski prednosti pa so bili Trebanjci.

 

 

V trebanjski ekipi je bil najbolj učinkovit Jure Sušin s sedmimi goli, vratar Klemen Ferlin pa je zbral 13 obramb. V domači ekipi je osem zadetkov prispeval Denis Zavodnik.

 

 

Trebanjska ekipa se je po koncu rednega dela uvrstila v skupino za prvaka, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo v končnici igrala v skupini za obstanek v 1. NLB Leasing ligi.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14