10. 4. 2014

Zagorjanke v regionalni ligi izgubile proti Vardarju v Skopju z osmimi zadetki razlike

V okviru regionalne lige so rokometaši GEN-I Zagorja odigrale prvo izmed treh tekem v Skopju. Pomerile so se z Vardarjem in izgubile s 27:35 (13:21), s katerim bodo znova igrale v soboto, 12. aprila 2014, dan prej pa se bodo srečale še z Metalurgom.

 

 

GEN-I ZAGORJE - VARDAR 27:35 (13:21)

 

 

Skopje - Dvorana SRC Kale, gledalcev: 500, sodnika: Načevski in Nikolov (oba Makedonija).

 

 

GEN-I Zagorje: Pikl, Mrmolja 1, Gregorc 1, Irman 6, Prašnikar, Rebolj 1, Ugrin 2, Okleščen 3, Perić, Bratec, Ferfolja 2, Ljubas 8, Mituševska 3.

 

 

Vardar: Kostjukova, Radičević 6, Pineau 3, Steriova 5, Leynaud, Nikolikj 3, Saidova, Dembele 4, Fernandez 3, Zebić 2, Klikovac 1, Khymrova 3, Lekić 2, Lojpur 2, Dmitrović 1.

 

 

Sedemmetrovke: GEN-I Zagorje 5 (3), Vardar 5 (3).

 

 

Izključitve: GEN-I Zagorje 4 minute, Vardar 8 minut.

 

 

 

Na prvi tekmi makedonske turneje so bile Zagorjanke gostiteljice. Kluba sta se namreč sporazumno dogovorila, da se tekma namesto v Zagorju odigra v Skopju, s tem pa sta oba pridobila tudi nekaj več dni premora v natrpanem urniku. Makedonske prvakinje, ki so že uvrščene na final four regionalne lige, so zaigrale v skoraj popolni postavi in so, razen ob rezultatu 2:1, vodile skozi celotno tekmo.

 

 

Vardarjeve rokometašice, ki so z mislimi tudi že na zaključnem turnirju lige prvakinj v Budimpešti, so v začetku tekme zastavile hiter tempo. V prvem polčasu so povedle že z 10:20, kasneje pa popustile in Zagorjanke so zaostanek ob polčasu nekoliko znižale na 13:21.

 

 

V drugem polčasu so Vardarke znova nekoliko pobegnile, povedle tudi za 12 zadetkov, nato pa tekmo mirno pripeljale do konca. Ivana Ljubas je tik pred koncem tekme s črte sedmih metrov zadela vratarko Nigino Saidovo v glavo, a na srečo ni prišlo do poškodbe. Se je pa zato že nekoliko prej poškodba pripetila naši Teji Ferfolja.

 

 

Kljub poškodovanemu komolcu je nekaj minut igrala Dominika Mrmolja, ki je dosegla tudi zadetek. Tako Teja kot Dominika bosta obiskali zdravnike, ki bodo ocenili resnost poškodb. Tekma se je končala z rezultatom 27:35.

 

 

Pri Zagorju je največ zadetkov dosegla Ivana Ljubas (8), Neli Irman jih je dodala še šest. Ravno toliko zadetkov je v vrstah Vardarja dosegla Jovanka Radičević.

 

 

Zagorjanke v petek, 11. aprila, ob 16. uri čaka tekma proti Metalurgu, v soboto (12. april) pa še povratna tekma proti Vardarju.

 

 

 

REGIONALNA LIGA ZA ŽENSKE - SEZONA 2013/14