1. 7. 2014

Srednješolke druge, srednješolci peti na svetovnem prvenstvu v Trabzonu v Turčiji

V Trabzonu v Turčiji se je pretekli konec tedna končalo svetovno prvenstvo srednjih šol. Predstavniki Slovenije so bili srednješolke in srednješolci gimnazije Šiška. Dekleta so se uvrstila v finale, kjer so morale priznati premoč gostiteljicam iz Turčije, fantje pa so tekmovanje končali na petem mestu.

Fantje so na prvenstvu nastopili prvič, dekleta pa so dosegla zgodovinski izid, saj so SP srednjih šol končale na drugem mestu in so se domov vrnile s srebrno kolajno. Dekleta, ki jih je vodil Uroš Bregar, so v finalu izgubila s Turčijo (22:20), pred tem pa so v skupini D osvojile prvo mesto.

Fantje, vodil jih je Bojan Čotar, so tekmovanje končali na petem mestu, z enim samim porazom, v četrtfinalu so po izvajanju sedemmetrovk izgubili s Francijo. Srebrna medalja deklet in peto mesto fantov je rezultat dolgoletnega dela rokometnih oddelkov na gimnaziji Šiška pod vodstvom športne koordinatorice Saše Vesel in trenerke RZS Sonje Čotar.

Dekleta, rezultati: Slovenija – Makedonija 36:16, Slovenija – Srbija 30:16, Slovenija – Brazilija 22:19 , Slovenija – Bolgarija 27:22, Slovenija – Belgija 39:18; polfinale: Slovenija – Madžarska 24:20; finale: Slovenija – Turčija 20:22; vrstni red: 1. Turčija, 2. Slovenija, 3. Madžarska …

Fantje, rezultati: Slovenija – Iran 22:20, Slovenija – Armenija 34:11, Slovenija – Belgija 33:17, Slovenija – Nemčija 27:19; četrtfinale: Slovenija – Francija 24:26 (po sedemmetrovkah, redni del 22:20); razigravanje od 5. do 8. mesta: Slovenija – Bolgarija 25:25 (po sedemmetrovkah); za 5. mesto: Slovenija – Turčija 26:19; vrstni red: 1. Nemčija, 2. Brazilija, 3. Danska …, 5. Slovenija.

Dijakinje: Neža Curk, Tjaša Arhanič, Ana Abina, Hana Vučko, Sara Nosan, Nina Žabjek, Katra Štular, Nika Oder, Maruša Oman, Aneja Beganovič, Jona Senčur (vse Krim Mercator), Kim Barbič (Krka), Kaja Vaupotič in Nina Perkovič (ŠD Polje).

Dijaki: Aleks Kavčič (Loka 2012), Staš Krabonja (Maribor Branik), Jaka Žabjek (Krim), Luka Ambrož (Mokerc-Ig), Marko Marojevič (Slovan), Domen Škrjanc (Grosuplje/SVIŠ Ivančna Gorica), Matej Slemenjak (Grosuplje), Nejc Krabonja (Maribor Branik), Luka Malavašič (Krim ), Matevž Podmenik (DRŠ Aleš Praznik), Tilen Virant (Herz Šmartno), Robert Tekavec (SVIŠ Ivančna Gorica), Mark Ferjan (Krim-Olimpija), Tom Virant (Herz Šmartno)