1. 7. 2014

Mladinci na pripravljalnih tekmah v petek v Celju s Kuvajtom, v soboto v Slovenj Gradcu z Avstrijo

Moška mladinska reprezentanca Slovenije ta teden v celjski dvorani Golovec zaključuje drugi teden priprav za evropsko prvenstvo, ki bo od  24. julija do 3. avgusta v avstrijskem Linzu. Prvi del priprav bo sklenila z dvema tekmama za trening.

Prva bo v petek, 4. julija, ob 18.30 v celjski dvorani Golovec, nasprotnik pa bo mladinska izbrana vrsta Kuvajta. Dan kasneje (sobota, 5. julij) bo še tekma v Slovenj Gradcu, kjer se bodo naši rokometaši pomerili z Avstrijo.

Avstrijci so tudi možni nasprotnik na evropskem prvenstvu, saj igrajo v skupini C, s katero slovenska reprezentanca iz skupine D  razigrava tekme v drugem delu tekmovanja. Od 23 reprezentantov iz širšega izbora jih je v Celju zbranih 21, dva pa se bosta pridružila v zaključnem delu priprav, ki bodo v Slovenj Gradcu.

Trenerju Slavku Iveziču se je poleg uveljavljenega pomočnika Klemna Luzarja pridružil še Aleksander Lapajne, ki je bil v preteklosti soudeležen pri skoraj vseh velikih uspehih naše izbrane vrste. Tekmi v Celju in Slovenj Gradcu, kjer bo strokovni štab preizkusil vse igralce, bosta odprti za javnost. Vstopnine ne bo. (rp)

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADINCE - AVSTRIJA 2014