7. 7. 2014

Slovenski mladinci na pripravljalni tekmi v Slovenj Gradcu boljši od reprezentance Avstrije

Moška mladinska reprezentanca Slovenije se je v okviru priprav na letošnje evropsko prvenstvo srečala z reprezentanco Avstrije. Na tekmi v Slovenj Gradcu so bili slovenski mladinci uspešnejši od gostiteljev EP in so zmagali s 30:26 (15:14).


SLOVENIJA - AVSTRIJA 30:26 (15:14)


Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev 50, sodnika: Kavalar in Nahtigal (oba Slovenija).


Slovenija: Kastelic (2 obrambi), Blaževič (11 obramb), Suholežnik, Gašperšič, Groff 4 (3), Maroh 1, Janc 4 (1), Jurečič 1, Ovniček, Lapajne 2, Gjerek, Levc 3, Kodrin 1, Bratkovič 1, Jenko Bogdanič 2, Ban 1, Marušič 2, Šol 3 (1), Krnc 1, Korošec, trener: Ivezič.


Avstrija: Pilipovic (4 obrambe), Kaiper (7 obramb), Hochleitner, Bilyk 6, Dicker 2, Pratschner 1, Jelinek 1, Kislinger 1, Komoschitz 2, Wagner 3, Kaiper, Fuhrer, Frimmel 1, Schiffleitner 1, Herburger 4, Neuhold 4 (3), Reisinger, trener: Marouschek.


Sedemmetrovke: Slovenija 6 (5), Avstrija 4 (2).


Izključitve: Slovenija 12 minut, Avstrija 6 minut.



Na drugi pripravljalni tekmi je imela slovenska moška mladinska reprezentanca veliko težje delo z Avstrijci kot dan prej, ko je v Celju visoko premagala Kuvajt z 32:16. Avstrijci kot domačini prvenstva se že nekaj časa pripravljajo in so v tekmo šli že z ožjim izborom igralcev, Slovenci pa so (podobno kot v soboto s Kuvajtom) igrali s tremi različnimi postavami, ki so dobile vsaka po dvajset minut priložnosti.


Rezultat je bil v prvem delu vseskozi izenačen, z rahlo prednostjo zdaj za ene zdaj za druge, šele ob koncu polčasa in v začetku drugega pa so naši rokometaši preobrnili izid v svojo korist. K temu je največ prispeval vratar Blaževič, ki je v dvajsetih minutah ubranil 11 žog od skupaj 17 strelov (65%), od tega dva z linije kazenskih strelov.


Predvsem z dobro obrambo so naši prednost treh, štirih zadetkov zadržali do konca. S tem da so še pet minut pred koncem vodili z šestimi goli prednosti.


Prihodnji teden gredo mladinci v Iran, od koder so pred dnevi dobili nenadejano vabilo iranske rokometne zveze, ki jim bo na svoje stroške omogočila pot, bivanje in prehrano ter štiri tekme z iransko člansko in mladinsko ekipo. Hkrati jim bo omogočila tudi osem treningov, ki jih naši mladinci v tem času še kako potrebujejo. (rp)