18. 7. 2014

V Slovenj Gradcu slovenski mladinci na zadnji pripravljalni tekmi visoko premagali Kuvajt

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je v okviru priprav za nastop na EP v Avstriji odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo. V Slovenj Gradcu je na tekmi, ki je bila prekinjena v 58. minuti, visoko premagala reprezentanco Kuvajta s 24:10 (12:3).


SLOVENIJA - KUVAJT 24:10 (12:3) - prekinjeno v 58. minuti


Slovenj Gradec - Športna dvorana, sodnika: Mar. in Mat. Pirc (oba Slovenija).


Slovenija: Blaževič (3 obrambe), Škorc (2 obrambi), Blagotinšek, Suholežnik 1, Groff 3 (1), Lapajne 1 (1), Maroh 1, Janc 4 (1), Jurečič 5, Ovniček 1, Gjerek 1, Levc 1, Kodrin 1, Bratkovič 4 (2), Jenko Bogdanič 4, Korošec, trener: Ivezič.


Kuvajt: Buyales (7 obramb), Altatan (5 obramb), Alhamadi 3, Taqi, Talil, Altady 1, Rapaei, Alfarat 1 (1), Faisal, Almulla 3, Aasem, Favaz, Saaer, Khalaf 1, Aljeemaz, Baljushi, trener: Nabeel.


Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Kuvajt 1 (0).


Izključitve: Slovenija 8 minut, Kuvajt 10 minut.



Zadnje pripravljalno srečanje moške mladinske reprezentance Slovenije proti Kuvajtu je bilo prekinjeno v 58. minuti zaradi enega od članov vodstva gostujoče reprezentance, ki sta ga sodnika želela odstraniti s prizorišča, a tega ni upošteval.


V borbenem srečanju so slovenski mladinci v prvem polčasu preizkušali obrambo na črti, ki je nasprotniku povzročala veliko težav, saj je domači vratar v prvih petnajstih minutah prejel v okvir svojih vrat le en strel. Takrat je bilo že 5:0 za Slovenijo.


Šele minuto kasneje je Kuvajt dosegel prvi zadetek, na naslednjega pa so gostje spet čakali kar deset minut. Pri slovenski reprezentanci je bila nekoliko slabša učinkovitost v napadu, saj bi moralo v mreži nasprotnika končati še vsaj pet žog. Obramba pa je bila zelo dobra in zasluženo so naši rokometaši šli na odmor z visoko prednostjo in le s tremi zadetki v mreži (12:3).


Obramba 5-1, ki so jo naši mladinci vadili v drugem delu, sicer ni bila slaba, a je gostom bolj ustrezala. Vseeno so Slovenci prišli do zanesljive in visoke zmage, ki je dobra popotnica pred odhodom na evropsko prvenstvo. Letošnje evropsko prvenstvo za mladince bo potekalo od 24. julija do 3. avgusta v Avstriji. (rp)