31. 10. 2014

Mladinska reprezentanca pričela priprave za kvalifikacije na SP v Braziliji

S tekmama moške mladinske reprezentance Slovenije proti RD Izola Istrabenz plini in RK Celje Pivovarna Laško so se začele priprave za januarske kvalifikacije za nastop na SP 2015. V kvalifikacijah čaka Slovenijo najtežje delo doslej, saj se bo za edino mesto, ki vodi na SP v Brazilijo, pomerila s Hrvaško, Romunijo in Bolgarijo.

 

 

Vsaj na papirju Hrvaška in Slovenija sodita v krog tistih, ki bi se lahko borile za najvišje uvrstitve. Izjemno nevarna bo kot domačin tudi Romunija, ki je željo po napredovanju pokazala s tem, ko je prevzela organizacijo kvalifikacij od Bolgarije.

 

 

Na prvi pregledni zbor se je v Izoli selektorju Slavku Iveziču javilo 14 igralcev, dan kasneje v Celju pa še ostalih 17, s tem, da Fižuleto in Korošec zaradi poškodb nista igrala. Preizkus v Izoli so naši bolje opravili v prvem polčasu, ko so že v uvodu srečanja s čvrsto obrambo in nasprotnimi napadi povedli s 4:1 in 8:2.

 

 

V drugem delu so sprva malce popustili, a ob koncu srečanja spet pokazali, da jim bo uspeh v kvalifikacijah prinesla v prvi vrsti predvsem obramba ter hitra igra v napadu.  Izolani in njihov trener Borut Hren so se izkazali z gostoljubljem, saj so reprezentanci v svoji dvorani omogočili dva treninga, po tekmi pa so igralcem pripravili še pogostitev.

 

 

V četrtek je Ivezič preizkusil še drugih 15 igralcev. V ekipi kandidatov za reprezentanco je bilo tokrat le šest igralcev, ki so nastopili na lanskem EP. Po dopoldanskem treningu v Žalcu in popoldanskem v  Zlatorogu pa so nastopili proti našemu evroligašu, Celju Pivovarni Laško, ki ga je ob odsotnosti prvega trenerja Branka Tamšeta vodil Stanko Anderluh.

 

 

V  ekipi Celja ni bilo Sliškovića, Žvižeja, Miklavčiča in Kasala. Celjani so že v uvodu pokazali, da tekme ne jemljejo zlahka in povedli z 8:2. Mladinci so proti odličnim Celjanom, za katere je igralo tudi šest mladinskih reprezentantov, šli v tekmo s prevelikim spoštovanjem in strahom, tako da je Ivezič že takoj na začetku, pri 0:6, moral vzeti minuto odmora.

 

 

Kasneje so se le nekoliko sprostili in z boljšo igro v obrambi preprečili, da bi se Celjani do konca srečanja odlepili za več kot šest zadetkov. Z obrambo 5-1 so bili v drugem delu rezultatsko celo uspešnejši od domačih.

 

 

Slavko Ivezič: "Preizkusili smo vse kandidate ter po naši že ustaljeni praksi dali vsem enakovredno minutažo, v igri pa tudi preizkusili vse inačice obrambe in napada. Rezultati tekem niso pomembni,  pomembnejša je slika, ki smo si jo ustvarili po naši dvodnevni akciji. Časa do kvalifikacij ni več veliko in do januarja nam preostane le še nekaj takšnih akcij. S prikazanim sem zadovoljen, še posebej, ker smo obe tekmi odigrali praktično le z enim skupnim treningom."

 

 

 

ISTRABENZ PLINI IZOLA - SLOVENIJA (mladinci) 23:31 (11:16)

 

 

Izola - Športna dvorana, sodnika: Matjaž Pirc in Marko Pirc.

 

 

Istrabenz Plini Izola: Kević (5 obramb), Vončina (5 obramb), Gregorič, Grbec 2 (1), Kojić, Žgavec 4, Čosić 5 (2), Vukovič, Gomezelj 3, Popovič 6, Matijaševič 2, Medved 1, Batič, trener: Borut Hren.

 

 

Slovenija: Kastelic (6 obramb), Škorc (7 obramb), Blagotinšek 1, Gašperšič 1, Lapajne 2 (1), Marušič 2, Malus 1 (1), Marguč 1 (1), Kodrič 1, Janc 4, Ovniček 2, Levc 4, Kodrin 4, Šol 5, Bratkovič 3, trener: Slavko Ivezič.

 

 

Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 3 (3), Slovenija 3 (3).

 

 

Izključitve: Istrabenz Plini Izola 4 minute, Slovenija 6 minut.

 

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - SLOVENIJA (mladinci) 31:27 (15:9)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, sodnika: Pirc in Smolko.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok (6 obramb), Kastelic (2 obrambi), Blagotinšek 1, Ivić 5 (1), Žuran 6, Janc 4, Razgor 2 (1), Marguč 4, Poteko 1, Zarabec 3, Kodrin 2, Pešić 1, Topolovec 1, Popovič, trener: Stanko Anderluh.

 

 

Slovenija: Blaževič (6 obramb), Selakovič (1 obramba), Nunčič (2 obrambi), Maroh, Verdinek 2, Groff 5, Henigman 5, Okleščen 3 (1), Doberšek 3, Jenko Bogdanič 3, Krnc, Jurečič 3 (2), Ban 1, Suholežnik 1, Atanasov 1, trener: Slavko Ivezič.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 2 (2), Slovenija 3 (3).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Slovenija 4 minute.

 

 

 

Tekst: Rado Pantelič

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA SP 2015 V BRAZILIJI - MLADINCI