9. 11. 2014

Dinamo vrnil Krimu milo za drago

Rokometašice Krima Mercatorja so v 4. krogu lige prvakinj izgubile proti Dinamu iz Volgograda s 24:26 (13:12). Najboljša strelka pri domačih je bila Mirjeta Bajramoska z osmimi goli, pri gostjah jih je Ana Kočetova dosegla 12. Izbranke Marte Bon bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrale v soboto na Dunaju proti Hypu.

KRIM MERCATOR - DINAMO SINARA 24:26 (13:12)

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 1000, sodnici: C. in J. Bonaventura (obe Francija).

Krim Mercator: Petruhina, Arcjuhovič 2, Jurič, Luković, Čečkova, Mavsar 3, Bak 2, Hrnčič, Goudjo 1, Stefanišin, Bajramoska 8, Marinček, Omoregie 4, Koren 4 (1), Jankovič, Gregorc.

Dinamo Sinara: Sedojkina, Černova, Milova, Golikova, Kočetova 12, Frolova, Gače 2, Fanina, Akopian 5, Dmitrijeva 3, Titovska, Danšina 1 (1), Vedehina 2, Hopikjan, Peche, El Ghaoui 1.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 2 (1), Dinamo Sinara 4 (1).

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Dinamo Sinara 8 minut.

V Volgogradu so dvakratne evropske prvakinje iz Ljubljane v tesni tekmi tesno zmagale. Upale so, da bodo pomembno zmago potrdile v svojih Stožicah, toda volgograjski Dinamo jim je vrnil z enako mero. Oziroma celo malce večjo, saj je zmagal za dva zadetka, Krim pa le za enega. Kot poudarjajo v ljubljanskem taboru je bilo ključno to, da ni stekla igra v napadu.

Krimovke so tekmo dobro začele, po zadetku Elizabeth Omoregie v osmi minuti so povedle s 3:1, Melanie Bak je v 13. minuti povišala na 6:3, Alja Koren v 17. minuti pa že na 8:4, kar je gostje prisililo k prvi minuti odmora. Ljubljančanke so, kot je že običaj pri Marti Bon, veliko menjavale, tudi položaje, kar je sprva delovalo, kot mora, nato pa so Rusinje z delnim izidom 3:0 in dvema goloma Anite Gače znižale na 7:8.

Sledilo je obdobje, ko sta ekipi zadetke dosegali v mini-serijah, kar je domače ohranjalo v rahlem vodstvu. To pa je skopnelo v 27. minuti, ko je ena najboljših igralk Dinama Ana Kočetova izenačila na 11:11 s svojim petim zadetkom na tekmi. Na glavni odmor pa so gostiteljice po zaslugi Korenove nesle zadetek prednosti.

V uvodu drugega polčasa sta ekipi v napadu delali številne napake, streljale iz neizdelanih položajev. Oba tekmeca sta grešila v podobni meri, kar je botrovalo tesnemu nadaljevanju, z rahlo prednostjo Krima. Tudi ta se je stalila, in sicer v 43. minuti, ko je izvrstna Kočetova dosegla že svoj deseti zadetek.

Za nameček je nato Olga Akopian v 46. minuti poskrbela za sploh prvo vodstvo Dinama na tekmi, Darja Dmitrijeva pa je tri minute pozneje zadela za 21:19 v korist Rusinj. Te so v odločilnih trenutkih prednost povišale tudi na 25:22, in sicer slabi dve minuti pred koncem, kar je bilo dovolj za zmago v gosteh.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Dejstvo je, da nam napad ni stekel. Ponavadi dajemo več zadetkov. Obramba je bila solidna, dobra. Ampak ključno je bilo, da nam ni stekel ne protinapad ne napad. Niti meni ni uspelo najti optimalne postave. Vedno, ko smo bile nekje v naletu, je ena igralka nekaj narobe razumela, narobe odigrala. Pač, tekma, ko ti nič ne uspeva. Ne gre pa oporekati borbenosti in želje. Dobro je to, da smo videle, kaj je narobe. To bomo poskušale do naslednje tekme popraviti."

Miša Marinček, igralka Krima Mercatorja: "Pokazale smo, da si želimo. V prvih 20 minutah smo res igrale odlično v obrambi, ampak na koncu polčasa smo nerazumljivo popustile in tam se je začelo vse skupaj lomiti. Potem smo spet odločno šle v drugi polčas, borbeno, srčno, ampak v nekem obdobju dolgo nismo dale gola. Če bi tam povedle za gol ali dva, bi se lahko vse drugače razpletlo. Takšen je pač šport. Če ne daš, dobiš. Glave gor in upamo, da dobimo naslednje bitke." (sta)

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15