8. 11. 2014

Ljubljana – Naklo Peko Tržič 27:26 (10:12)

V šestem krogu državnega prvenstva sta se pomerili ekipi, ki se bosta, videno po prvih petih krogih, verjetno borili za obstanek v prvi ženski ligi. Domače Ljubljančanke so do prve zmage prišle v prejšnjem krogu, na gostovanju v Mariboru. Sreča se jim je nasmehnila tudi tokrat, po izenačeni končnici so prišle do minimalne zmage z 27:26.

Tekmo so bolje odprle gostje, ki so z zadetki Anje Fuchs in Mance Završnik hitro prišle do prednost z 0:3. Ljubljančanke so v prvih dvajsetih minutah dosegle le dva zadetka (Nika Oder in Natalija Kundija), gostje so tako hitro ušle na sedem zadetkov prednosti (2:9). Domačinke so v zadnjih minutah vendarle zadele nekaj več zadetkov in se ob koncu prvega polčasa približale na vsega dva zadetka razlike. Rezultat ob polčasu je bil 10:12.

Drugi polčas se je začel bolj umirjeno in izenačeno. Adrijana Černivec in Natalija Kundija sta domačinkam priborile prvo izenačenje po začetku tekme (14:14 v 37. minuti). Gostje so nato znova nekoliko ušle (15:18), a prednost treh zadetkov ni bila dovolj za miren zaključek tekme. Ljubljančanke so v 52. minuti prišle do prvega vodstva, povedle so z 22:21. Začela se je napeta končnica, ki je bila dokončno odločena dobro minuto pred koncem, ko so domačinke povedle z 27:25.

Sedem sekund pred koncem tekme je nepotreben prekršek za rdeči karton storila Natalija Kundija, povratnica v Naklo Tržiču, Klavdija Drnovšek pa je dosegla zadetek za končni rezultat 27:26. Natalija Kundija je postala najboljša strelka domačink, saj je zadela osem zadetkov. Manca Završnik jih je za gostje zbrala pet.

V sedmem krogu bomo prvič videli članski dvoboj med Krimovkami in Ljubljančankami. Gorenjke bodo doma gostile Žalčanke.

 

Ljubljana – Naklo Peko Tržič       27:26 (10:12)

Ljubljana – Dvorana ZŠD Krim na Galjevici, 60 gledalcev. Sodnika: Anderlič in Filipič.

Ljubljana: Jantol, Černetič, Sačer 4, Abina 4, Petauer 2, Čačič, Zof, Černivec 2, Štular, Gregorc, Čehič 4, Nosan, Kundija 8, Beganovič 2, Senčur, Oder 1.

RK Naklo Peko Tržič: Žnidaršič, Zelnik 4, Jekovec, Fister 2, Likozar, Vertačnik 2, Završnik 5, Košir, Pihlar 4, Drnovšek 1, Fuchs 2, Tomasovič, Akalovič 2, Korošec 2, Klemenčič, Škrjanec 2.

Sedemmetrovke: Ljubljana 9 (4), Naklo Tržič 6 (4).

Izključitve: Ljubljana 12 minut, Naklo Tržič 8 minut.

Rdeč karton: Kundija (60', Ljubljana).