8. 11. 2014

Mlinotest Ajdovščina – Veplas Velenje 26:24 (14:10)

Mlinotest Ajdovščina –  Veplas Velenje 26:24 (14:10)

Ajdovščina - Dvorana ŠC Police. 200 gledalcev. Sodnika: Igor in Dejan Ivančič.

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Bratina, Lokar, Polanc, Tripkovič 2, Čermelj 3, Jonovič, Rojc 6 (1), Svetik 3, Brecelj 2 (2), Pipan, Čajko 6, Srečkovič (12 obramb), Kavčič, Bajc, Ferfolja, Schuster 4 (1); trener Dušan Vidmar

Veplas Velenje: Amon E. (13 obramb), Tomič, Tabakovič, Alekič, Ferenc 3, Nakič M. 3 (1), Naglič 4 (1), Nakič B., Amon I. 5 (2), Mičič 4, Halilovič 4, Majerič 1; trenerka  Snežana Rodič

Sedemmetrovke: Mlinotest 4 (7); Veplas 3 (7)

Izključitve: Mlinotest 4 minute, Veplas  10 minut

O tekmi, v kateri so bile Mlinarke velike favoritnje ni treba izgubljati besed. Zmaga domačih ni bila nikoli vprašljiva, borbene gostje pa so izvlekle minimalen poraz. Za prikazano si pohvale seveda bolj zaslužijo Velenjčanke.

Obe ekipi sta tekmovali, katera bo izgubila več žog in napravila več tehničnih napak. Čeprav so bile Ajdovke v tem elementu »boljše«, so vseeno premagale gostje, ki se jim je poznal preozek izbor igralk.

Morda pa vseeno beseda ali dve o posameznicah. Boljši del ekip sta bili obe vratarki, ki sta imeli 33% uspešno obranjenih strelov: domača Sandra Srečkovič (12 obramb / 36 strelov), ter gostujoča Edita Amon (13 obramb / 39 strelov). Od igralk sta bili morda za odtenek od ostalih boljši domači Taja Čajko in Mariša Tripkovič, ter Ines Amon in Milica Mičič pri gostjah.

S tako igro bodo Mlinarke v soboto 15. Novembra v primorskem derbiju v Kopru težko prišle do točk, Velenjčanke pa že v torek doma čaka »misija nemogoče« proti GEN-i Zagorju.