11. 11. 2014

Intervju z Miho Zarabcem, Petrolovim rokometašem meseca - september 2014

Skupaj z našim velikim pokroviteljem Petrolom smo v mesecu januarju 2014 začeli z izborom rokometaša meseca. Zmagovalec ankete za mesec september je postal Miha Zarabec, rokometaš Celja Pivovarne Laško.

 

 

Čestitke za naslov Petrolov igralec meseca septembra. Bili ste izbrani tudi v idealno postavo kroga lige prvakov. Koliko vam pomenijo tovrstni nazivi?

 

"Hvala za čestitke. Vsakemu mlademu igralcu taki in podobni nazivi pomenijo veliko pri razvoju, vendar pa bi raje kakšno nagrado zamenjal za točko ali dve več v ligi prvakov."

 

 

Član RK Celje Pivovarna Laško ste dobre štiri mesece. V čem pri sebi vidite največji napredek v igri?

 

"Po mojem mnenju je napredek predvsem v kondicijski pripravi, veliko bolje sem pripravljen kot prejšnja leta. Kar se tiče igre, so soigralci še za stopničko boljši kot v Mariboru, zato večkrat lahko pridem do izraza."

 

 

Pri Celju nosite številko 23. Zakaj ste se odločili za to številko in katero bi izbrali v reprezentančnem dresu, glede na to, da je 23-ica rezervirana za kapetana Zormana?

 

"Številka mi je že od nekdaj všeč,imam jo že kar nekaj let. Nosili pa so jo tudi nekateri največji športniki, ki sem jih spremljal, med njimi tudi Uroš Zorman. Verjetno bi si izbral številko 32."

 

 

Kdo je vaš rokometni idol oziroma čigava igra vam je (bila) najbolj všeč?

 

"Že od nekdaj sem spremljal igre Zormana, Cheme Rodrigueza in še nekaterih. Ta slog igre mi je všeč. čeprav glede na moje lastnosti mogoče to ni ravno moj način igranja, a sem se vseeno ogromno naučil od njiju."

 

 

Če bi bilo odvisno samo od vas, v kateri tuji ligi in za kateri klub bi najraje zaigrali?

 

"Prepričan sem, da je to nemška liga. Za Rhein-Neckar Lowen."

 

 

Vaša idealna postava, v kateri nastopate vi in še šest tujih igralcev?

 

"Uwe Gensheimer, Mikkel Hansen, Alexander Petersson, Hans Lindberg, pivot Bjarte Myrhol, v golu Niklas Landin."

 

 

Ob gledanju katerega športa in kluba najbolj uživate?

 

"Najljubši za gledanje mi je rokomet, uživam pa tudi ob predstavah nogometnega kluba Real Madrid."

 

 

Tekma, ki bi si jo najraje ogledali v živo (ni nujno, da je rokometna)?

 

"Real Madrid – Barcelona na štadionu Santiago Bernabeu."

 

 

Kam lahko pride Slovenija v Katarju in kateri reprezentanci bi se bilo v izločilnih bojih pred finalom najbolje izogniti? 

 

"Slovenci se bodo borili za medalje, prepričan sem, da bodo prišli v polfinale. Najbolje se je izogniti Hrvatom v osmini finala, v četrtfinalu pa Dancem in Francozom."

 

 

S čim bi si najraje služili kruh, če ne bi bili poklicni rokometaš?

 

"To si težko predstavljam, ampak najverjetneje bi treniral nogomet. Vsekakor pa bi našel neko svojo dejavnost, ki bi jo širil po Sloveniji."