12. 11. 2014

Celjani navkljub neugodni tradiciji brez strahu v Nemčijo

Rokometaši Celja Pivovarne Laško bodo po tritedenskem premoru znova stopili na veliko evropsko klubsko prizorišče. V četrtek, 13. novembra 2014, jih čaka izjemno zahtevno gostovanje v Nemčiji, obračun slovenskega prvaka in nemškega podprvaka Rhein-Neckar Löwna pa se bo v mestecu St. Leon-Rot pričel ob 19.30.

 

 

Celjska ekipa je na dosedanjih štirih tekmah premagala ruske Čehovske medvede, v obračunih proti makedonskemu Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju in madžarskemu Veszpremu pa je izgubila. Rhein-Neckar Löwen sodi v najožji krog favoritov za končno zmago v ligi prvakov, na dosedanjih štirih dvobojih pa ima polovičen izkupiček v skupini C. Nemška zasedba je na domačih tleh premagala Montpellier in Čehovske medvede, izgubila pa obe tekmi na vročih gostovanjih v Veszpremu in Skopju.

 

 

V mestu ob Savinji se zavedajo, da so "levi" favoriti bližnjega dvoboja. Danca Niklas Landin in Mads Larsen, Norvežana Bjarte Myrhol in Harald Reinkind, Islandca Alexander Petersson in Stefan Rafn Sigurmannsson, Šved Kim Ekdahl du Rietz, Švicar Andre Schmid in Španec Gedeon Guardiola Villaplana skupaj z domačimi igralci, najbolj prednjačita Uwe Genshamer in Patrick Groetzki, v tej sezoni enostavno želijo pustiti globoke sledi na evropski in domači sceni.

 

 

Slovenski prvak ima proti trenutno vodilni ekipi nemškega prvenstva izjemno slabe izkušnje, saj je izgubil vseh dosedanjih šest medsebojnih tekem v ligi prvakov. Po koncu minile sezone je Rhein-Neckar Löwen zapustilo nekaj igralcev, danski strokovnjak Nikolaj Jacobsen pa je zamenjal Islandca Gudmundurja Gudmundssona, novega selektorja danske izbrane vrste.

 

 

"Nemška ekipa goji zelo hitro igro, najboljša je v bliskovitih prehodih iz obrambe v (pol)protinapad. Njeno igro krasi tudi hitro izvajanje žoge na sredini igrišča ter kaznuje vsako neorganizirano igro tekmeca v napadu. V vsakem primeru ne smemo dovoliti vratarju Landinu, ki je po mojem mnenju med tremi najboljšimi vratarji na svetu, da se razigra. V napadu moramo igrati organizirano in racionalno, v nasprotnem primeru se nam ne piše nič dobrega. Naš tekmec ima na vseh igralnih položajih izjemne posameznike, moč, kakovost, specialiste za obrambne naloge ...," je dejal celjski trener Branko Tamše.

 

 

Trener Tamše je še dodal: "Nemško ekipo sem že pred začetkom sezone uvrščal med favoritinje za končno zmago v ligi prvakov, njeni dve zmagi na dosedanjih štirih tekmah pa pričata o izjemni izenačenosti v naši skupini. Ne glede na trenutno stanje na lestvici gre za izjemno kakovostno zasedbo, ki lahko premaga vsako ekipo na stari celini."

 

 

V celjskem taboru imajo določene zdravstvene težave. Živan Pešić je zavoljo poškodovanega kolena zunaj pogona, manjše težave imata tudi Miha Zarabec in David Miklavčič.

 

 

Blaž Janc, najboljši strelec celjske zasedbe na dosedanjih tekmah v ligi prvakov, je pred tekmo s trenutno vodilno ekipo nemške lige dejal: "Rhein-Neckar Löwen ima vrhunske posameznike, naša največja prednost pa je mladost. Na četrtkovi tekmi se bomo borili po naših najboljših močeh, tako kot smo se na uvodnih štirih tekmah, čeravno se zavedamo izjemne moči nemške zasedbe. Poskušali bomo s svojo igro, z dobro obrambo in s čim več lahkimi goli."

 

 

Pravico na četrtkovem dvoboju bosta delila Španca Oscar Raluy Lopez in Angel Sabroso Ramirez. (sta)

 

 

Foto: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15