21. 2. 2015

Brežice – Drava Ptuj 31:28 (15:17)

Brežice – Drava Ptuj       31:28 (15:17)

Brežice - Športna dvorana, gledalcev: 150, sodnika: Pirc Branko in Teršek Miran.

BREŽICE: A. Polovič, Deržič 4, Lipej 3, M. Tomše 5, Hecher 6, Kovač 1, Dučanovič 1, Škoflek, Kramar, Simakovič, Šalamon, F. Čanžar 3 (1), Cerjak 5, T. Čanžar, Zagode 3 (3). Trener: Ale Kukavica.

DRAVA PTUJ: Šulek, Janžekovič 4 (3), Čeh 3, Bračič 3, Požar, Fridrih, Hrupič 2, Jerenec 1, Lesjak 6 (2), Silovšek 4, Žuran 4, Belec, Maroh 1. Trener Uroš Šerbec.

Sedemmetrovke: Brežice 5 (4), Drava Ptuj 6 (5).

Izključitve: Brežice 6 minut, Drava Ptuj 8 minut.

 

Ekipi Brežic in Drave sta se v tej sezoni srečali že tretjič, saj sta ekipi tekmovali tudi v tekmovanju za pokal Slovenije, vsaka ekipa je zabeležila eno zmago in en poraz.

Do 18. minute je bilo srečanje izenačeno, v nadaljevanju pa so gostje iz Ptuja pokazali boljšo igro in prevzeli vodstvo z dvema zadetkoma. V zadnji minuti srečanja so gosti vodili že za tri zadetke, domači so uspeli zadeti v zadnji sekundi prvega polčasa in na odmor odšli z dvema zadetkoma zaostanka (15:17).

Prvih pet minut drugega polčasa je minilo brez zadetkov, v 37. minuti pa so gostje iz Ptuja povedli za tri zadetke kljub temu, da so imeli na igrišču igralca manj. Sledil je time-out na zahtevo domačega trenerja Kukavice. V nadaljevanju so rokometaši Brežic pokazali resnejši pristop k igri in igrali bolj zbrano tako v obrambi kot tudi v napadu. V 39. minuti so domačini zaostajali le še za zadetek, vendar jim rezultat ni uspelo izenačiti vse do 48. minute, ko so goste ujeli pri rezultatu 22:22 in v nadaljevanju tudi povedli. Pri vodstvu domače ekipe za tri zadetke je gostujoči trener Šerbec v 54. minuti zahteval minuto odmora. Brežičani so tudi v nadaljevanju igrali bolj zbrano in gostom do konca srečanja niso dovolili, da se približajo na manj kot dva zadetka razlike ter na koncu slavili z rezultatom 31:28.

Rokometaši Brežic bodo v 3. krogu doma gostili ekipo iz Kopra, ekipa RK Drava Ptuj pa bo gostila ekipo iz Radeč.