5. 3. 2015

Vardar favorit, a Krim se ne predaja vnaprej

Rokometašice Krima Mercatorja v petek, 6. marca, ob 19. uri čaka tekma 5. kroga glavnega dela lige prvakinj. Izbranke Marte Bon nimajo več možnosti za napredovanje, za nameček pa prihaja v goste bistveno močnejši Vardar iz Skopja.

 

 

Krim, zadnji v skupini 1, je v tej sezoni nanizal sedem porazov in zgolj eno zmago. To je dosegel v prvem delu na gostovanju pri Dinamu Sinari v Volgogradu s 26:25. Takrat je igral še brez Francozinje Allison Pineau, ki je Ljubljančanke okrepila v glavnem delu letošnje lige prvakinj, vendar ni dolgo zdržala v Sloveniji.

 

 

Pred tekmo s Thüringerjem v nedeljo so se v Krimu, na pobudo Francozinje, razšli. Tako bodo zdaj krimovke proti Vardarju, ki je na četrtem mestu v skupini, igrale v podobni sestavi kot takrat ob edini zmagi v Rusiji. "Mogoče je to to," upa Krimova trenerka Marta Bon, ki priznava, da je bil prihod francoske zvezdnice napaka, saj se z ekipo ni ujela ne v ciljih ne v karakterju.

 

 

Torej je pred zadnjima dvema obračunoma v tekmovanju en moteč faktor manj, kar zadeva Krim. Danes pa je ljubljanski klub sporazumno prekinil tudi sodelovanje s Francozinjo Amelie Goudjo, ki je prišla v Krim na začetku letošnje sezone.

 

 

A kakovostno so dvakratne evropske prvakinje daleč od nekdanjega slovesa. Ne nazadnje je to pokazala tudi prva tekma v Skopju proti Vardarju, ko so se gostiteljice malodane poigravale z ljubljansko ekipo in ji nasule kar 41 zadetkov (ob zmagi z 41:30).

 

 

To je rekord, kar zadeva prejete zadetke Krima v evropskih pokalih. Kljub nemoči na tekmi v Skopju pa v Krimovem taboru obljubljajo, da se pred domačimi navijači proti Vardarju, pri katerem igrajo nekdanje krimovke Andrea Lekić, Andrea Penezić in Barbara Varlec-Lazović, ne mislijo predati vnaprej.

 

 

"Poskusili bomo narediti še en podvig. Enega smo v Volgogradu, poskusili bomo še enega. Igro moramo postaviti drugače, z drugo igralko na srednjem zunanjem položaju. In mogoče nam uspe. Prva možnost je seveda Alja Jankovič, druga rešitev pa je Lilija Arcjukovič, ki pa je seveda daleč od tipične srednje zunanje igralke. Kakšno naslednjo rešitev pa že težko najdemo," se zaveda trenerka Bonova.

 

 

Bonova se prav tako zaveda, da je makedonska ekipa velik favorit tudi na tekmi v Stožicah. "Toda vedno je bil moj izziv premagovati favorite. Gotovo je Vardar po kadrovski in kakšni drugi sestavi trenutno v veliki prednosti pred nami. A to ne pomeni, da vbomo šli v tekmo z belo zastavo. Mi pa moramo, če se hočemo iti še vrhunski rokomet, tole zdržati in narediti kaj za prihodnje rodove. Ob tem bomo pa zelo veseli, če nas razumete, da ne rečem podpirate," je dejala Bonova, ki bo lahko proti Vardarju računala tudi na povratnico Laro Hrnčič.

 

 

"Zavedamo se, da nas čaka težka tekma proti Vardarju, ki je v vlogi favorita. Poleg tega je bil visok poraz na prvi tekmi v Skopju za nas zelo boleč. Zdaj nas čaka zadnja tekma pred domačim občinstvom v tej evropski sezoni in naša želja je, da se pokažemo v najboljši luči," je na novinarski konferenci povedala Krimova vratarka Sergeja Stefanišin.

 

 

Podobno razmišlja tudi njena klubska soigralka in krožna napadalka Sanja Gregorc. "Mislim, da ne moremo ponoviti takšne slabe igre, kot smo jo prikazale na tekmi v Skopju. Pomembno je, da se borimo po svojih najboljših močeh, da se ne predajamo vnaprej in da pokažemo našo najboljšo predstavo, ki smo jo sposobni v tem trenutku," pravi Sanja Gregorc.

 

 

Tekmo v Stožicah, ki bo v petek, 6. marca, ob 19. uri bosta sodila Norvežana Kjersti Arntsen in Guro Röen.

 

 

 

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15