20. 3. 2015

Velenjčani na Norveško po vozovnico za četrtfinale pokala EHF

Rokometaše Gorenja v soboto, 21. marca, čaka zadnja tekma v skupinskem delu evropskega pokala EHF. Velenjčani bodo v šestem krogu skupine A gostovali pri Haslumu, norveško-slovenski klubski obračun pa se bo pričel ob 16.15.

 

 

Hamburg, ki je v soboto zmagal v Velenju (32:31), je v vnaprej odigrani tekmi zadnjega kroga doma premagal švicarski Pfadi Winterthur s 30:28 (12:13) in potrdil prvo mesto v skupini A z 10 točkami. Gorenje jih ima trenutno šest, Haslum štiri, pri čemer bi morali Norvežani za osvojitev končnega drugega mesta premagati Velenjčane z večjo razliko, kot so izgubili na prvi tekmi v Rdeči dvorani (21:34).

 

 

To je skoraj nemogoče, kljub temu pa Gorenju, če bo izgubilo na Norveškem, drugo mesto v skupini A še ne prinaša uvrstitve v četrtfinale pokala EHF. Ker si je nemški klub Füchse Berlin, ki je organizator final foura (16. in 17. maja), skozi skupino C zagotovil direktno uvrstitev nanj, bodo v četrtfinalu na sporedu le tri tekme.

 

 

Z zmago proti Haslumu bi si ekipa trenerja Ivana Vajdla zanesljivo zagotovila napredovanje med najboljših osem klubov v letošnjem pokalu EHF, ne glede na izide tekem v drugih skupinah. Načeloma naj bi Velenjčanom v mestecu Bekkestua pri Oslu zadoščal že neodločen izid, a na to se zaradi nedefiniranih tekmovalnih pravil ne gre zanašati.

 

 

"Škoda, ker proti Hamburgu v zadnjem napadu nismo prišli do remija in točke, s katero bi bili precej bližje napredovanju v četrtfinale. Zato zdaj o svoji usodi odločamo na Norveškem, kjer si seveda ne smemo privoščiti spodrsljaja, če ne želimo ostati najslabša drugouvrščena ekipa v vseh štirih skupinah in zaradi tega tudi brez četrtfinala," pravi Gorenjev trener Ivan Vajdl.

 

 

Čeprav je njegova ekipa na prvi tekmi v Velenju premagala Haslum kar s plus 13 (34:21), trener Vajdl opozarja, da bo povratna tekma čisto drugačna zgodba. "Haslum se bo doma predstavil v drugačni luči kot v Velenju. Prav tako je tudi v boljši formi, kot je bil takrat, kar dokazujeta tudi zmagi proti Hamburgu in Pfadi Winterthurju," meni trener Vajdl, ki pa vseeno pravi, da je Gorenje boljša ekipa od Hasluma.

 

 

Z desetimi doseženimi goli je bil Staš Skube prvi strelec na tekmi proti Hamburgu. "Proti Nemcem smo imeli zmago v svojih rokah, a so nam jo odnesle naše črne minute v prvem in drugem polčasu. A zdaj smo v celoti osredotočeni na Haslum, proti kateremu si ne smemo dovoliti poraza. Če bi se to zgodilo, bi verjetno ostali brez četrtfinala, kajti šest točk, kot jih imamo zdaj, bo zagotovo premalo za napredovanje," je dejal Staš Skube.

 

 

"Glavno je, da imamo svojo usodo v svojih rokah, da je torej vse odvisno samo od nas. Na igrišču moramo še enkrat dokazati, da smo boljši od Hasluma in se uvrstiti v četrtfinale pokala EHF. Zagotovo smo tega sposobni," napoveduje Skube, s 54 goli prvi strelec v pokalu EHF, ki je prejšnji teden uspešno diplomiral na Fakulteti za šport v Ljubljani.

 

 

V generalki za gostovanje na Norveškem je Gorenje v sredo v 21. krogu v 1. NLB Leasing ligi gostovalo pri ekipi Sviš Ivančna Gorica. Kljub temu, da pri gostih spet ni bilo še vedno poškodovanih Kristiana Bećirija, Jerneja Papeža in Matica Vrečarja, so slovenski podprvaki zanesljivo zmagali s petnajstimi goli razlike (39:24).

 

 

Tekma Haslum - Gorenje Velenje bo v soboto, 21. marca, ob 16.15. Sodila jo bosta Islandca Arnan Sigurjonsson in Svavar Petursson, delegat pa bo Kristian Johansen s Ferskih otokov.

 

 

 

Foto: RK Gorenje Velenje

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15