11. 4. 2015

Celje Pivovarna Laško - Krka 36:24 (17:14)

V 23. krogu v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Celja Pivovarne Laško dosegli že 23. zaporedno prvenstveno zmago. Slovenski državni prvaki so premagali Krko iz Novega mesta z rezultatom 36:24 (17:14).

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - KRKA 36:24 (17:14)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 300, sodnika: Majer (Trebnje) in Škvarč (Ribnica).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek 9, Ivić 1, Žuran 2, Janc 6, Razgor 1, Suholežnik 1, Marguč 1, Cvetko, Poteko 1, Miklavčič 3, Sliškovič 4 (1), Zarabec 2 (1), Kodrin 4, Žvižej 1.

Krka: Jurečič, Štangelj, Božič, Lavrič, Didovič 4 , Okleščen 3, Bevec, Rojc, Irman 4 (1), Jakše 2, Smolnik 3 (2), Vidmar 2, Furdi 1, Cvikl 3, Adamčič, Klopčar 2.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Krka 4 (3).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 6 minut, Krka 4 minute.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so pred sredinem derbiju v Velenju gostili Krko, ki je bila pred tem krogom na sedmem mestu z 20 točkami. V prvem polčasu so se gostje iz Novega mesta dobro upirali domači ekipi, ki je potrebovala kar nekaj časa, da je prišla do večje prednosti.

Celjani v obrambi niso bili na ravni nekaterih prejšnjih tekem, kar so gostje izkoriščali, pa tudi v napadu so domači rokometaši naredili preveč napak. Kljub temu so ob polčasu vodili s tremi goli prednosti (17:14).

Očitno je med polčasoma domači trener Branko Tamše, ki danes praznuje svoj 37. rojstni dan, dvignil glas nad svoje varovance, ki so predvsem popravili igro v obrambi. Novomeščani kar devet minut niso zatresli domače mreže (v prvem polčasu so jo v prvih 12 minutah osemkrat) in razlika je narasla na devet golov.

Dve minuti pozneje je bilo prvič plus deset. Trener gostov Mirko Skoko je pri zaostanku dvanajstih golov v kratkem razmiku vzel še svojo drugo minuto odmora. Z njo je le uspel malce zajeziti naraščanje razlike, vendar ne za dolgo, končna razlika v celjsko korist pa je znašala 12 golov.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15