8. 6. 2015

Kdo bo novi prvak v rokometu na mivki?

Pod okriljem Rokometne zveze Slovenije se bo tudi letos odvilo državno prvenstvo v rokometu na mivki. Ledino prvakov tega športa sta lani zaorala RD Koper 2013 v moški in RK Mivka v ženski konkurenci, njuni nasledniki pa bodo znani 21. junija, ko se bo v Ajdovščini odvil finalni turnir. Letošnje prvenstvo je hkrati tudi sito, preko katerega bosta izbrani moška in ženska državna reprezentanca, ki se bosta od 28. avgusta do 6. septembra udeležili prvih sredozemski iger športov na plaži v Pescari.

 

Pot do naslova državni prvakov bo vodila preko dveh kvalifikacijskih turnirjev. Prvi bo 13. in 14. junija v Ormožu, drugi pa 20. junija v Ajdovščini. Po dve najboljši ekipi v moški in ženski konkurenci iz kvalifikacij si bosta priborili vozovnico za final four, ki bo dal odgovor o letošnjih državnih prvakih in prvakinjah v rokometu na mivki.

 

Atraktivna peščena različica dvoranskega rokometa, ki ima Evropi in svetu vse več privržencev, se vse bolj uveljavlja v Sloveniji. Prve prijave namreč že prihajajo, vsi zainteresirani pa lahko pomembne informacije in kontakte najdejo na spletni strani RZS v rubriki rokomet na mivki.

 

Organizatorji bi radi k sodelovanju privabili čim več rokometašev in rokometašic. Z dobrimi igrami na državnem prvenstvu si namreč lahko posamezniki in posameznice prislužijo vpoklic v nastajajočo državno reprezentanco ter nastop na sredozemskih igrah.

foto: Uroš Pihner