25. 9. 2015

Selektor Bregar izbral 17 igralk za kvalifikacijski tekmi s Hrvaško in Črno goro

Novi selektor slovenske ženske rokometne reprezentance Uroš Bregar je izbral 17 igralk za bližnji kvalifikacijski tekmi s Hrvaško in Črno goro za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Švedskem. Slovenija se bo s Hrvaško pomerila 7. oktobra v Umagu, štiri dni kasneje pa s Črno goro v Ljubljani.

 

 

Slovenija se bo v nadaljevanju kvalifikacij za EP na Švedskem, ki bo od 4. do 18. decembra 2016, pomerila še z Makedonijo. Na evropsko prvenstvo se bodo poleg gostiteljice sklepnega turnirja uvrstile prvo- in drugouvrščene izbrane vrste ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin. Slovenska izbrana vrsta je nazadnje na velikem turnirju nastopila leta 2010, ko je na evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem zasedla 16. mesto.

 

 

Priprave bo ženska reprezentanca Slovenije začela 4. oktobra v Kopru, kjer bo vadila do odhoda v Umag, drugi del priprav pa v Ljubljani. Zbor reprezentance bo v nedeljo, 4. oktobra 2015, ob 15.30 pred stavbo za tehnične preglede Interservice na Leskoškovi 11 v Ljubljani v bližini sedeža RZS.

 

 

Prvo tekmo bodo Slovenke odigrale proti Hrvaški v športni dvorani v Umagu v sredo, 7. oktobra 2015, ob 19. uri. Prva domača tekma bo na sporedu v nedeljo, 11. oktobra 2015, ob 16. uri v dvorani na Kodeljevem v Ljubljani, kjer bodo gostovale Črnogorke.

 

 

V strokovnem vodstvu reprezentance so poleg selektorja Uroša Bregarja še njegov pomočnik Salvador Kranjčič (trener Krke iz Novega mesta), trenerka vratark Branka Jovanovič in maser Matej Ličen.

 

 

Na seznamu selektorja Uroša Bregarja za tekmi s Hrvaško in Črno goro so naslednje igralke:

 

 

- vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžič (vse Krim Mercator)

 

 

- krilne igralke: Neli Irman (Zagorje), Tamara Mavsar, Polona Barič (obe Krim Mercator), Maja Zrnec (Göppingen, Nemčija)

 

 

- zunanje igralke: Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ana Gros (Metz, Francija), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes, Francija), Ana Petrinja, Lina Krhlikar (obe Göppingen, Nemčija), Barbara Lazović (Vardar Skopje, Makedonija), Tjaša Stanko (Zagorje)

 

 

- krožni napadalki: Sanja Gregorc (Vac, Madžarska), Valentina Panger (Zagorje).