25. 9. 2015

V drugem krogu evropske lige prvakov v celjski Zlatorog prihaja Zagreb

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tej sezoni prenovljeno evropsko ligo prvakov začeli z zmago v predmestju Istanbula, konec tega tedna pa jih čaka pomembna tekma s tradicionalnimi tekmeci iz Zagreba. Obračun drugega kroga v skupini A se bo v celjski dvorani Zlatorog v soboto, 26. septembra, pričel ob 20. uri.

 

 

Celjani in Zagrebčani so v minulih dveh desetletjih v ligi prvakov odigrali že številne dvoboje v ligi prvakov, nekateri od njih pa so dobili prav epske razsežnosti. Njun zadnji medsebojni dvoboj pred slabima dvema letoma v mestu ob Savinji pa se je končal z zmago slovenskih prvakov s 26:20, na dosedanjih 14 medsebojnih tekmah pa so Celjani zmagali šestkrat, Zagrebčani sedemkrat, ena pa se je končala brez zmagovalca.

 

 

V celjskem taboru seveda ne bi imeli nič proti, če bi se bližnji dvoboj v Zlatorogu razpletel z njihovo minimalno zmago. Slovenski prvak je že arhiviral zmago v Mali Aziji, po Bešiktašu je na vrsti veliko boljši tekmec iz Zagreba, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujović. Varovanci črnogorskega strokovnjaka so sijajno odprli letošnjo ligo prvakov, kajti v zagrebški Areni so na kolena položili nemškega velikana iz Kiela, na koncu so dvoboj dobili z 29:22.

 

 

"Pred nami je izjemno zahtevna tekma z Zagrebom. Gre za bržkone največji rokometni derbi na teh prostorih. V zadnjih letih na njih resda ni več toliko napetosti kot v devetdesetih letih minulega stoletja in prav je, da je tako. Ne glede na to se bo na igrišču iskrilo z vseh straneh, od svojih fantov bom zahteval maksimalni, a hkrati tudi športni pristop ter boj za vsak žogo. Svoje izbrance pripravljam na določene nerokometne zadeve, predvsem tu mislim na določne provokacije, na vse te stvari pa bo potrebno ostati imun," pravi trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

Tudi za Tamšeta bo sobotna tekma prva uradna proti Zagrebu, odkar sedi na celjski klopi. "Zagreb je deklasiral ekipo Kiela, kar je dosegel z izjemno borbenostjo ter zagnanostjo skozi vseh šestdeset minut. Njihovo glavno orožje je obramba, k čemur stremimo tudi mi. V vsakem primeru bo zmagala ekipa, ki bo imela boljšo obrambo, hkrati pa želimo ubraniti našo trdnjavo v Zlatorogu," napoveduje trener Tamše, ki se ubada tudi s številnimi zdravstvenimi težavami svojih igralcev.

 

 

Brazilec Arthur Patrianova je še vedno v procesu rehabilitacije po operaciji, tako da zagotovo ne bo nastopil, Miha Zarabec pa še ne vadi pod polno obremenitvijo. David Razgor ima poškodovani gleženj (poškodbo je staknil na sredini prvenstveni tekmi proti Krki), srbski vratar Ivan Gajić je šele začel s treningi, Gašper Dobaj je zbolel, Luka Dobelšek ima težave s prsno mišico...

 

 

"Tekme z Zagrebom imajo vselej poseben naboj, tako je bilo v preteklosti in bo v prihodnosti. A če primerjamo tiste čase s sedanjimi, je razlika zelo velika. Takrat so bile tekme polne napetosti, policije in podobnega, v zadnjem času pa je slika povsem drugačna. Na sobotni tekmi lahko od Zagreba pričakujemo vse, kar smo videli na nedavni tekmi s Kielom. Zagreb prihaja v Celje po dve točki, mi pa imamo seveda tudi enak cilj. Igramo doma in naredili bomo prav vse, da zmaga ostane v Zlatorogu," pravi slovenski reprezentant Luka Žvižej.

 

 

Desni zunanji igralec Žiga Mlakar je pred tekmo s 25-kratnimi državnimi prvaki Hrvaške, ki so bili dvakrat tudi najboljši v Evropi (1992 in 1993), dodal: "Recept za Zagreb je naša zrela in pametna igra ter granitna obramba. Zagrebčani igrajo izjemno čvrsto in ves čas na meji izključitve. Zato moramo igrati v napadu pametno in potrpežljivo. Menim, da lahko pred domačimi gledalci in polnimi tribunami prikažemo dobro predstavo in upamo na dober izid."

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16