25. 11. 2015

Slovenj Gradec 2011 - Celje Pivovarna Laško 21:32 (11:13)

Igralci Celja Pivovarne Laško so v 12. krogu v 1. NLB Leasing ligi po pričakovanju dosegli enajsto zmago. Celjani so gostovali pri ekipi Slovenj Gradec 2011 in zmagali s prednostjo 11 golov - na koncu je bilo 32:21 (13:11).

SLOVENJ GRADEC 2011 - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:32 (11:13)

Slovenj Gradec - Športna dvorana, gledalcev: 450, sodnici: Crnojević in Kostecki-Radić (obe Hrvaška).

Slovenj Gradec 2011: Kašnik, Humek, Orter, Zbičajnik 1, F. Banfro, Suholežnik 3, Doberšek, V. Levc 4, Hartman 2, Voršič 2, Kobold 2, J. Banfro, Podstenšek 1, Vižintin 1, Malus 5 (2), Soldo.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Leben, Gajić, Blagotinšek 2, Ivić 5 (3), Babarskas, Grošelj 1 (1), Marguč 6 (1), Poteko 3, Zarabec 2 (1), Dujmović 1, Kodrin 2, Fižuleto 2, Patrianova 2, Dobelšek, Mlakar 1, Žvižej 5.

Sedemmetrovke: Slovenj Gradec 2011  3 (2), Celje Pivovarna Laško 7 (6).

Izključitve: Slovenj Gradec 2011 12 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

Celjani so v Slovenj Gradcu pričakovano osvojili enajsti par točk v državnem prvenstvu. Korošci so se jim sprva dobro upirali, v nadaljevanju pa niso bili kos velikim favoritom tega dvoboja, tako da ostajajo v spodnji polovici lestvice z dvema zmagama, neodločenim izidom in osmimi porazi.

Izbranci domačega trenerja Sebastjana Soviča so se do 22. minute povsem enakovredno kosali s prvaki iz Celja. Toda po izidu 8:8 pso na igrišču zagospodarili gosti in jim tik pred odhodom na odmor ušli za tri gole (13:10).

V drugi polovici tekme so imeli gosti vseskozi škarje in platno v svojih rokah. V 42. minuti so povišali na 20:14, nato pa konstantno večali svojo prednost in prav nič niso varčevali moči za sobotno tekmo lige prvakov, ko v Zlatorog prihajajo njihovi tradicionalni mednarodni tekmeci iz nemškega Kiela.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Gal Marguč s šestimi, v domači pa Jaka Malus s petimi zadetki.

Zasedba iz Celja bo v prihodnjem krogu v sredo, 2. december, gostila Koper 2013, ekipa iz Slovenj Gradca pa bo v soboto, 5. decembra, gostovala v Trebnjem.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16