26. 11. 2015

Slovenske rokometašice začenjajo turnir v Braziliji s tekmo proti domačinkam

Slovenska ženska članska reprezentanca bo teden Evropske rokometne zveze (EHF) preživela na južnoameriških tleh. Med 27. in 29. novembrom bo nastopila na mednarodnem turnirju štirih nacij v Braziliji, na njem pa bosta poleg domače reprezentance igrali še Srbija in Argentina.

 

 

Igralke in člani strokovnega vodstva na čelu s selektorjem Urošem Bregarjem so po 30-urnem potovanju vendarle prispele na prizorišče turnirja štirih nacij. Med potovanjem so imeli tudi nekaj težav, saj je ob prihodu v Sao Paulo kar pet igralk ostalo brez svoje prtljage.

 

 

Reprezentantke so se na krajših pripravah za turnir v Braziliji, kamor jih je na svoje stroške povabila domača rokometna zveza, zbrale v ponedeljek, 23. novembra, v Ljubljani. Poleg treninga so opravile tudi testiranje, v torek pa so prek Pariza odpotovale proti Braziliji.

 

 

S prvotnega Bregarjevega seznama potnic so od nosilk igre doma ostale Lina Krhlikar (težave s kolenom), Ana Petrinja (artroskopija meniskusa) in Barbara Lazović (osebni razlogi). Kljub poškodbi dlani je z reprezentanco odpotovala Tamara Mavsar (Krim Mercator), kadrovsko vrzel pa sta zapolnili Ines Amon (Velenje) in Alja Vrček (Celje Celjske mesnine).

 

 

V dvorani Nilson Nelson v glavnem mestu Brasilia se bo naša elitna ženska izbrana vrsta najprej v petek, 27. novembra, s svetovnimi prvakinjami in gostiteljicami Brazilkami. Naslednji dan (sobota, 28. november) jo čaka tekma s svetovnimi podprvakinjami Srbkinjami, zadnji dan turnirja (nedelja, 29. november) pa še z Argentino.

 

 

Na Bregarjevem seznamu za Brazilijo so: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin, Amra Pandžić, Polona Barič, Alja Koren, Tamara Mavsar (vse Krim Mercator), Neli Irman, Tjaša Stanko (obe Zagorje), Nina Jeriček, Maja Šon (obe Nimes, Francija), Sanja Gregorc (Vac, Madžarska), Ana Gros (Metz, Francija), Katja Čerenjak (Zelene doline Žalec), Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ines Amon (Velenje) in Alja Vrček (Celje Celjske mesnine).

 

 

 

SPORED TURNIRJA ŠTIRIH NACIJ V BRAZILIJI:

 

 

 

Petek, 27. november 2015:

 

 

ob 22.15: Brazilija - Slovenija

 

 

ob 24.00: Srbija - Argentina

 

 

 

Sobota, 28. november 2015:

 

 

ob 16.50: Brazilija - Argentina

 

 

ob 18.50: Srbija - Slovenija

 

 

 

Nedelja, 29. november 2015:

 

 

ob 13.00: Argentina - Slovenija

 

 

ob 15.00: Brazilija - Srbija