5. 12. 2015

Celjani v desetem krogu lige prvakov proti favoriziranemu PSG v Franciji

V desetem krogu evropske lige prvakov čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško težko gostovanje. V nedeljo, 6. decembra 2015, ob 17. uri se bodo v Franciji srečali s favorizirano ekipo Paris. St. Germain.

Po devetih krogih v skupini A ima ekipa trenerja Zvonimirja Serdarušića 14 točk. Parižani so na dosedanjih tekmah sedemkrat zmagali (Wisla Plock, Bešiktaš, Zagreb, Celje Pivovarna Laško, Veszprem, dvakrat Kiel) in dvakrat izgubili (Flensburg, Veszprem), na domačem igrišču pa so na štirih evropskih tekmah štirikrat zmagali.

Celjani imajo tri točke (zmaga proti Bešiktašu, remi s Kielom) in so še vedno teoretično v boju za napredovanje v osmino finala, za kar bi morali osvojiti najmanj šesto mesto v skupini A. Na prvi tekmi proti PSG-ju v dvorani Zlatorog so se dobro upirali zvezdniški ekipi iz Pariza, vendar so na koncu ostali praznih rok, saj so izgubili s 30:32.

"Na enak način, kot smo z njimi igrali na domači tekmi, želimo tudi na gostovanju v Parizu. Vsi skupaj se zavedamo njihove moči, sposobni so vsakega sesuti v prah, a vsak nasprotnik je zgodba zase in nesmiselno je vleči vzporednice med posameznimi tekmami. S strani PSG pričakujem maksimalen pristop, kajti naša točka v prejšnjem krogu proti Kielu vsekakor ni ostala neopažena," pravi trener celjske ekipe Branko Tamše.

Na sredinem derbiju slovenske lige proti Kopru 2013 so Celjani zmagali (33:28), zadovoljstvo ob zmagi pa so malce skazili dodatni zdravstveni problemi v ekipi. Krožni napadalec Vid Poteko je že na začetku tekme s Koprčani obsedel na klopi zaradi bolečin v križu, še hujše pa jo je skupil Blaž Janc. V zadnjem delu tekme je nesrečno udaril z glavo ob parket, si ob tem odlomil dva zoba in dobil nekaj šivov na bradi.

Trener Tamše upa, da bosta oba nared za tekmo z najbogatejšim klubom v svetu rokometa, njegov letni proračun pa znaša več kot 16,5 milijona evrov. "Vem, da bodo fantje stopili na parket tako, kot je treba. Toda paziti bo treba na prav vse, kar je v rokometu možno. Če temu ne bo tako, se lahko zgodi kot na tekmi med PSG in Zagrebom, ko so gostitelji z atomskim rokometom že v prvih petnajstih minutah odločili srečanje," dodaja trener Tamše.

Pred tekmo v Parizu je optimistično razpoložen tudi mladi Tilen Kodrin. "V Celju smo pokazali, da lahko igramo z njimi. Enako bomo poskusili tudi v Parizu in seveda se ne predajamo vnaprej. Mormo se držati vseh dogovorov in se v obrambi trdno postaviti. S tem bomo omogočili našim vratarjem vsaj malo lažje delo, hkrati pa posledično kakšen naš lahek gol iz nasprotnik napadov," pravi celjski igralec Tilen Kodrin.

Podobno meni tudi levi zunanji igralec Marko Dujmovič, ki na prvi tekmi v Celju še ni bil v kadru, je pa proti PSG in devetim igralcem sedanje ekipe nasprotnika že igral v dresu prejšnjega kluba Gorenja. "Ustaviti moramo njihove zvezdnike v napadu in jim tako povzročiti veliko več dela v obrambi. V njihovi dvorani ni takšnega vzdušja kot v Zlatorogu, tako da tudi ne bo takšnega pritiska s tribun. Prav zato in zaradi neobičajne dvorane, nekakšnem preurejenem hangarju, je tam igrati malce drugače," pravi Marko Dujmovič.

Tekma Paris St. Germain - Celje Pivovarna Laško bo v nedeljo, 6. decembra 2015, ob 17. uri. Sodila jo bosta Nemca Fabian Baumgart in Sascha Wild, delegat pa bo Portugalec Antonio Goulao.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16