20. 1. 2016

Izjave po tekmi Slovenija - Nemčija

Izjave po tekmi Slovenija - Nemčija (21:25).

Veselin Vujović, selektor Slovenije: "Igrali smo slabo, brez pravega naboja. Že v uvodnem delu tekme smo izgubili nadzor nad Nemci in vseskozi zaostajali, odpovedali so tudi moji varovanci."

Luka Žvižej, reprezentant Slovenije: "Na začetku smo navzlic določenim vrzelim imeli možnosti za zmago, v nadaljevanju pa so Nemci kaznovali vsako našo napako. Izgubili smo niti naše igre, do konca nismo uspeli dohiteti tekmecev. Odhajamo domov razočarani, a moramo iti naprej."

Vid Kavtičnik, reprezentant Slovenije: "Obramba je bila na zadovoljivi ravni, na tekmi z Nemci enostavno nismo našli ustreznih rešitev v napadu. Dosegli smo 21 golov, kar je premalo za zmago nad nemško ekipo. Čez celoten turnir so nas pestile težave v napadu, na nobeni tekmi nismo zabili več kot 25 golov. Delati bo potrebno naprej, našo obrambo smo dvignili na določeno raven, v prihodnosti moramo še napad."

Dagur Sigurdsson, selektor Nemčije: "Vesel sem današnje zmage nad Slovenijo in napredovanja v drugi del. Odločila je naša dobra obramba, ta je bila vseskozi na visoki ravni in je nagnila tehtnico na našo stran, prav tako medsebojno zaupanje, ki ga je v moji ekipi na pretek."

Foto: Slavko Kolar

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MOŠKE - POLJSKA 2016