8. 3. 2016

Velik prestop Gorazda Škofa v Paris St. Germain

38-letni vratar Nantesa in že 15 let tudi slovenske moške članske reprezentance, je podpisal enoletno pogodbo s francoskim gigantom Paris St. Germainom, udeležencem četrtfinala Lige prvakov, za sezono 2016/17. V francoski prestolnici bo združil moči z nekdanjim slovenskim selektorjem Zvonimirjem Serdarušićem ter zvezdniki svetovnega rokometa, kot so brata Karabatić, Thierry Omeyer, Mikkel Hansen, Daniel Narcisse in ostalimi.

"Veseli smo, da se nam je pridružil tako izkušen vratar, ki bo še okrepil že tako močno ekipo in se dobro vklopil v naš sistem," je o Brežičanu dejal direktor kluba Jean-Claud Blanc, medtem ko je Škof dodal: "zelo sem vesel, da bom igral za najboljšo ekipo v Franciji in eno najboljših v Evropi. Predsednik kluba od mene pričakuje, da v ekipo prinesem izkušnje, na meni pa je, da se dobro pripravim in poskušam zadovoljiti njihovim zahtevam. Veselim se igranja s Thierryjem Omeyerjem, najboljšim vratarjem na svetu in verjamem, da se bom tudi jaz kaj naučil od njega."

Gorazd Škof je v svoji karieri igral za Brežice, Krško, Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Celje Pivovarno Laško, Zagreb, Cimos Koper, Creteil in Nantes.