24. 3. 2016

Koper bo od petka do nedelje gostil tretji mednarodni velikonočni turnir

Organizator tradicionalnega obalnega turnirja Eurofest bo tudi v letošnji sezoni izvedel že tretji mednarodni velikonočni rokometni turnir – Koper Handball Cup. Ta bo potekal od petka, 25. marca 2016, do vključno nedelje, 27. marca 2016.

 

 

Športna agencija Eurofest d. o. o. bo v sodelovanju z Mestno občino Koper in Rokometno zvezo Slovenije v Kopru organizirala turnir, ki bo pritegnil 1300 aktivnih udeležencev in številne ljubitelje tega športa. Po besedah Toneta Bariča bo presegel vse dosedanje rekorde in prerašča v športnega in tudi medijskega velikana. "Čeprav gre šele za tretjo tovrstno športno prireditev, že beleži rekordno število prijav, kar nas zelo veseli, da se klubi odzivajo  tako množično," pravi alfa in omega tega dogodka Tone Barič.

 

 

"Računamo na 92 ekip, kar v primerjavi s prejšnjim festivalom pomeni kar 100-odstotno povečanje. Seveda so tu še določene  rezerve, a menim, da v naslednji sezoni prisiljeni omejiti število aktivnih udeležencev na 100 do 120 ekip in od 1500 do 2000 aktivnih udeležencev," dodaja Barič. V Koper prihajajo ekipe iz Avstrije, Črne Gore, Hrvaške, Italije, Srbije, Slovaške in Slovenije, prejeli pa so tudi prvo prijavo iz Tunizije, kar bo dogajanje v kar šestih koprskih telovadnicah (v areni Bonifika, OŠ Koper, Srednji tehniški šoli, OŠ Dušana Bordona, na Škofijah in v izolski Kraški dvorani) dodatno popestrilo.

 

 

Slovenska obala in predvsem Koper ponujata idealne pogoje za izvedbo takšnega festivala, kar sta potrdila tudi Tone Barič in podžupan MOK Peter Bolčič. Koper razpolaga z odlično športno infrastrukturo in prav tudi to med drugim prireditvi omogoča večje razvojne možnosti, športnikom pa idealne pogoje za tekmovanje.

 

 

Drugi prav tako pomemben je turistični vidik prireditve, saj bodo nastanitvene zmogljivosti v Koper in okolici te dni kar dobro zasedene, več dela pa si obetajo tudi gostinci. Nastanitvene zmogljivosti so v bližini tekmovališč, kar je tudi zelo pomemben dejavnik pri organizaciji tako velike športne prireditve.

 

 

Na vprašanje, zakaj so se organizatorji selili na drugo lokacijo, k drugemu podporniku, je Tone Barič dejal, da je bilo v Izoli čutiti pomanjkanje zanimanja in tudi podpore s strani občinskih struktur, medtem ko jim Mestna občina Koper nudi idealne pogoje za delo in organizacijo te vedno bolj zahtevne športne prireditve.

 

 

Na tekmovanju bodo sodelovali različni klubi, društva, šole, regijske selekcije oziroma nacionalne selekcije - ekipe v kategorijah od letnika 1999, 2000, 2001, 2002, 2003 in seveda mini rokometu letniki 2005. Celotno tridnevno dogajanje je strnjeno v koprskih dvoranah. Osrednji prireditveni prostor in glavno igrišče bo kot običajno v telovadnici Osnovne šole Koper.

 

 

Tako Eurofest, ki bo v juliju, kakor mednarodni velikonočni turnir udeležencem prineseta bogate izkušnje. Fantje in dekleta se lahko pomerijo s svojimi vrstniki iz drugih držav, se primerjajo med sabo in odigrajo kakovostne tekme. Poleg tekem, kar je glavni namen, je turnir idealna priložnost za navezovanje novih stikov z igralci in igralkami drugih klubov.

 

 

Da se  bodo udeleženci po napornih tekmah lahko tudi sprostili in uživali, pripravljajo pestra družabna srečanja: spoznavni večer, disco party in karaoke, otvoritveno slovesnost... Dovolj časa bodo imele ekipe tudi za ogled mestnih znamenitosti. Za trenerje in spremljevalce pripravljamo ogled kleti Vinakoper ter zanimivo in poučno predavanje.

 

 

 

SPORED TEKMOVANJ IN PROGRAM PRIREDITEV:

 

 

 

Petek, 25. marec 2016:

 

 

od 15.00 do 18.00: prihod in nastanitev ekip

 

 

od 17.30 do 20.00: predtekmovanja

 

 

ob 21.00: slavnostno odprtje festivala (telovadnica OŠ Koper)

 

 

 

Sobota, 26. marec 2016:

 

 

od 8.00 do 20.00: tekmovanje v skupinah

 

 

od 20.30 do 23.00: družabni večer v Tuš Planetu Koper (disco party, karaoke)

 

 

od 20.00 do 22.00: družabni večer za trenerje (ogled kleti Vinakoper)

 

 

 

Nedelja, 27. marec 2016:

 

 

od 8.00 do 20.00: tekmovanje v skupinah/finalne tekme

 

 

ob 20.30: zaključna slovesnost s podelitvijo pokalov in kolajn (dvorana OŠ Koper).

 

 

 

Dodatne informacije: Tone Barič, organizator dogodka

 

E-mail: info@eurofest.si

 

T: +386 (0) 41 644 817