12. 5. 2016

V Velenju so se srečale legende Gorenja in Celja Pivovarne Laško

V sredo, 11. maja, je bil v Rdeči dvorani pravi rokometni praznik, saj so ljubitelji rokometa lahko videli ogromno. Poleg derbija članskih ekip Gorenja in Celja Pivovarne Laško so si lahko ogledali tudi dvoboj legend obeh klubov. Te so se namreč v okviru rokometnega spektakla pomerile med seboj na predtekmi. Na delu je bilo moč ponovno videti mnoge igralce, ki so zavoljo mnogih neponovljivih predstav v najboljših slovenskih rokometnih klubih ostali zapisani z zlatimi črkami.

Čeprav vreme in dan nista bila najbolj naklonjena, to ni zmotilo okoli 800 gledalcev, ki so tribune velenjske dvorane zapolnili že pred pričetkom večernega večnega derbija in so z velikim zanimanjem spremljali dvoboj legend obeh klubov. Kljub svojim letom so marsikateri igralci prikazali veliko spretnosti in znanja iz svojega rokometnega repertoarja in gledalci so lahko velikokrat zaploskali bodisi lepi akciji, bodisi izvrstnemu zadetku. Revialna tekma je trajala dvakrat po petnajst minut in že po prvem polčasu je bilo jasno, da sta si ekipi tudi rezultatsko izjemno blizu.

Pri osah je v vratih blestel Robi Lainšček, sicer trener velenjskih starejših dečkov A, ki so mu z dobro igro sledili tudi soigralci v napadu in tako so domače legende po 30 minutah igre in sodnikovem žvižgu zmago obdržale doma. Kljub prijateljskem vzdušju na igrišču je bilo kar nekajkrat videli, da večno rivalstvo med kluboma na parketu ostaja tudi pri največjih legendah, ki so požrtvovalno zastopale svoje barve.

Na koncu je bilo najbolj pomembno, da ob izteku igralnega časa med igralci ni bilo poškodb in da so gledalci lahko uživali v vragolijah in zadetkih naših legend. In ni jih bilo malo, ki so pohvalili to idejo in uživali ob ogledu tekme.

DVOBOJ LEGEND:

GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 16:15
Postava legend RK Gorenje Velenje: Jože Stropnik, Robi Lainšček, Robi Lesjak, Sebastjan Sovič, Bojan Požun, Robi Čater, Marko Cvetko, Matjaž Mlakar, Samo Žolger, Boštjan Tome, Sandi Krejan, Drago Ocvirk, Branko Bedekovič, Aleš Sirk, Marko Oštir, Borut Plaskan.
Postava legend RK Celje Pivovarna Laško: Peter Novak, Aleš Levc, Sebastjan Oblak, Roman Pungartnik, Jani Likavec, Tomaž Tomšič, Jure Cvetko, Igor Doberšek, Uroš Šerbec, Boštjan Strašek, Beno Lapajne, Rajko Begovič, Borut Papež, Dušan Podpečan, Robert Šafarič, Boštjan Burdian.